Rękojeści rezonansowe i transmisja drgań
#141 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2007 - 23:52
#142 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2007 - 23:54
#143 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2007 - 23:58
#144 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2007 - 07:42
A jak ja nim jestem zainteresowanyjest, ale mysle ze najbardziej intersujacy dla Ciebie bedzie kijek dla Sławka - ze wzgledu na ryby które łowisz
#145 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2007 - 15:29
#146 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2007 - 17:54
#147 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2007 - 17:58
#148 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2007 - 20:06
Na zdjęciach, w scenerii zimowo-wiosennej, jeszcze nie ubłocone, nie ufajdane rybim śluzem (czego na marginesie wszystkim testerom życzę) kijki, a raczej ich fragmenty odpowiadajace tytułowi tego wątku. Zatem: rękojesci rezonansowe na spinningach które otrzymają @pablom i @bassy oraz na lekkiej jerkówce, którą otrzyma @Sławek. Mam nadzieję że @mifek wstawi kilka zdjęć swojego kijka castingowego we własnym zakresie.
Tak jak zapowiadałem wcześniej, myślę że optymalnym podsumowaniem tematu rękojeści rezonansowych byłby artykuł, autorstwa 4 testerów, opublikowany na jerkbaicie pod koniec roku, czyli po zakonczeniu sezonu jesiennego. Myślę iż jeżeli każda z testujących osób podzieli się swoimi wrażeniami w formie pisemnej, okraszonej zdjeciami (pamietajcie o robieniu zdjec), skladajacej sie na jeden z rozdziałów dużego artykułu, to będzie szansa że powstaną z tego jakieś wnioski również dla innych. Żadnej formy, metodologii testów nie chciałbym narzucać, notatek w trakcie łowienia etc - myślę że i tak siłą rzeczy materiał który powstanie będzie dosyć subiektywny, bo każdy z nas czuje trochę inaczej.
Tymczasem, trzymajac kciuki za naszych dzielnych testerów, rzut oka na to czym przyjdzie im łowić.
Testerom życzę połamania kija (kurtuazyjnie) i połamania pióra,
Pozdrawiam
Załączone pliki
#149 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2007 - 21:58
no i sie wydalo jaki to ja niedobry jestem
za tydzien jade na rybki wiec mysle ze wpadnie kilka fotek z wedeczka w roli glownej
PS.January gdybys mial wolna sobote to... chetnie bym tego ten.. polowil z kims kto jest u siebie
#150 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 06:50
Czy wędziska na zdjęciu mogą być umazane kisielem zamiast rybim śluzem?
Czekam w takim razie niecierpliwie i... pewnie większość sezonu będę łowił tylko tym kijkiem
#151 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 07:30
Bardzo podobają mi się fotografie kijków, a szczególnie te na których występuje kijek castingowy dla Sławka. Jedno tylko zdjęcie mi się nie podoba jak fotograf ujął kile od szczytówki do gfyfów zapominając o tym, że mają przelotki. Przeciesz to nie kijki płociowe. A może miał kłopot z odpowiednią głębią ostrości. NIeważne.
Widać, że kijki są bardzo starannie wykonane i zbrojmistrz włożył w nie dużo pracy.
Żałuję, że wyznaczony okres publikacji testów przez kol. Redaktora jest tak strasznie odległy. Przeciesz można by było zrobić testy kijków w dwa, trzy miesiące i o tym napisać. Natomiast resztę roku poświęcić na sprawdzenie wytrzymałości kija i jego komponentów w warunkach intensywnego łowienia. Na przykład te uchwyty z hypalonu?. Lub ten akustyczno-wibracyjny informator o zahaczonej rybie. I też przez końcem roku testerów można by poprosić o podsumowanie. Taką ocenę końcową po roku chętnie byśmy przeczytali ponownie.
Na te opisy testowe czeka bardzo wielu ludzi z forum.
pozdrawiam
#152 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 07:54
#153 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 09:38
Na pewno opiszę pierwsze wrażenia z łowienia okoni, ale nie będzie to główna czesć testu .
#154 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 10:34
do Friko@
Jedno tylko zdjęcie mi się nie podoba jak fotograf ujął kile od szczytówki do gfyfów zapominając o tym, że mają przelotki. Przeciesz to nie kijki płociowe. A może miał kłopot z odpowiednią głębią ostrości. NIeważne.
Zdjęć jest zdecydowanie więcej, a sam aparat nie pozwala na zbyt wiele (jeszcze na dodatek jest uszkodzony).
Pozdrawiam
Remek
Załączone pliki
#155 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 11:40
#156 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2007 - 14:43
właśnie tego chciałbym uniknąć - pochopnej oceny, pozytywnej czy negatywnej. Nie wiem jak intensywnie Koledzy będą łowić na te kije, ale uważam iż pewne sprawy wymagają przemyślenia, czasu który pozwala wyciągnąć wnioski.
Oczywiście mam nadzieję iż artykuł, który napiszą testerzy będzie dotyczył również ich wrażeń z użytkowania wędek jako takich, a nie tylko kwestii samej rękojeści. Wędka to całość, rękojeść jest jej integralną częścią, wydaje mi się zatem iż ta całość będzie przedmiotem opisu, z jakimś uwzględnieniem rękojeści. Tak myślę
Pozdrawiam
#157 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2007 - 08:07
Mam niestety neta uszkodzonego i żadko się ostatnio odzywam, a co do wędki, to jak dostane wędke przed sobotą to będe testował już w sobotę. Byłem na środkowym Świdrze tydzień temu, woda mętna ale udało mi się sprowokować duużego pstrąga, taki około 50cm, ale był lepszy-wiadomo nie ten kij
#159 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2007 - 17:18
Wczoraj byłem pierwszy raz z wędką testową na rybkach. Pomimo opisu na blanku (cw 10-28g) rzucałem woblerkiem 7 gram. Albo moje umiejętności tak gwałtownie wzrosły (to mniej prawdopodobne), albo ten kijek rzeczywiście potrafi rzucać wabikami dużo lżejszymi. Przyznaję, że założony był do niego scorpion 1001, ale... będę z nim jeżdził również na pstrągi, bo mniejsze niż 40 cm mnie nie interesują w ogóle.
Ryby go nie przetestowały, ale mam wrażenie po napięciach na sucho, że lepiej będzie nim holować ryby niż najdelikatniejszym triumfem.
No i zapomniałbym dodać, że kijek mi się podoba - jest ładniutki - sami zobaczcie:
Załączone pliki
#160 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2007 - 17:52
Mie to na tym zdjęciu podobają się 4 rzeczy - kijek, scorpionik, rzeczka oraz ten woblerek - piękny.
Pozdrawiam
Remek
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, rezonans, dolnik, rękojeść
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych