Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sum - blank na spinning z lodki

blank sum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
149 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10194 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 06 styczeń 2013 - 22:05

Echhhhh....wsiadło by się do pociągu byle jakiego.......

Pozdrawiam

Robert

#102 OFFLINE   saalar

saalar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 07 styczeń 2013 - 00:00

Kurde, trochę dupa z tym multikiem. W tamtym roku i rok wcześniej straciłem największe ryby właśnie przy multiku. Jakkolwiek nic nie mam do nich bo szczupaki łowię i lubię łowić castem ale do dużych ryb jak dla mnie to nidyrydy. Pozostaje się uzbroić w jakiś blank.

#103 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 07 styczeń 2013 - 00:19

nie do konca kumam co ci broni zalozyc tam spinningowy kolowrotek albo kupic taki blank i przezbroic ;P

Rzucac nie rzucasz daleko przy trolu  jedynie jak jakis kosmicznie wielki kolowrotek masz to moze przeszkadzac. Zreszta ja tylko podsunalem niedrogi gotowy pomysl.

ja ostatnio na ebro lowilem na slammera 260 i johnie walkera 7500 - 260 z wedka abu garcia (pod multika) jw z wedka ugly stick chyba tez pod multika nie wiem bo porzyczona byla. poszukaj postow Guzu o tym batsonie (rcbl? nie znam sie na blankach) - on sie chyba przesiadl na multika to nawet go sprzedawal jak dobrze pamietam. to byl jakis blank 50 czy 60lbs tez go chwalil.

#104 OFFLINE   saalar

saalar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 07 styczeń 2013 - 01:26

Nikt mi nie broni. Szukam najlepszej opcji po prostu. Nie łowie na kolowrotki w rozmiarze wspomnianego penna i do "sumowania" jestem zawsze przygotowany na 200%, tym bardziej, że Hiszpanię odwiedzam max dwa razy w roku i nie moge sobie poprostu pozwolić na jakąś kuche. Zdaje sobie sprawę, że można zmiksować zestaw kij pod multika i kołowrotek, ale "można" nie znaczy że ja tak robie. Chcę mieć zapas do kołowrotka rozmiaru 8000 a nie do multika. Jak nic nie znajde to zrobie drugiego CTSa bo to chyba jedyna dobra opcja o której wiem. Droższa niż 500zł ale nie musze przeciez wstawiać fuji, a druga sprawa, ze przezbrajanie penna nie ma w tym momencie sensu, choć z twoich zdjęć zapowiada się, ze będzie to dobry i mocny travel. Mam jeszcze chwile czasu to cos się jeszcze znajdzie, mam nadzieje.

#105 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 07 styczeń 2013 - 07:57

Chcę mieć zapas do kołowrotka rozmiaru 8000 a nie do multika.

no tak przy takim rozmiarze kolowrotka to przelotki na pewno dadza w dupcie ;)

Ps znajomy, ktory jedzie ze mna tez chce kupic jakiegos mocnego travela, ale koniecznie pod korbe - jak cos znajdzie i kupi to nie omieszkam pokazac. Juz zapowiedzial, ze jak nie znajdzie to kupi tego pena i najwyzej 1-2 najwieksze przelotki zmieni by sie jakies dziwne katy nie robily i tyle.

Użytkownik gooral edytował ten post 08 styczeń 2013 - 19:26

• Dryzd lubi to

#106 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 10 styczeń 2013 - 16:51

Klapki jak klapki, ale afro - priceless :D

• Guzu lubi to

#107 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 10 styczeń 2013 - 17:03

afro? sie nei znasz afro to ja mialem tutaj:

IMG_5249.JPG

• Friko lubi to

#108 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 10 styczeń 2013 - 17:04

EEEE Mis ! :D

Użytkownik Guzu edytował ten post 10 styczeń 2013 - 17:04

• marcinesz lubi to

#109 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 10 styczeń 2013 - 17:07

gooral albo mam dziwne wrazenie albo ugiecie nie idzie po elipsie tylko w dwoch miejscach sa jakby przesztywnienia i gnie sie pod katem.Moze to tylko fota taka??Afro îerwsza klasa :) zreszta jak klapki i przyczepa :) Pzdr

#110 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 10 styczeń 2013 - 17:08

masz racje podejrzewam, ze do spigoty na laczeniach go przesztywniaja - w koncu to travel.

#111 OFFLINE   makamba

makamba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3151 postów
  • Lokalizacjaz ortalionu
  • Imię:Bartosz

Napisano 10 styczeń 2013 - 17:10

Afro jak człowiek-dmuchawiec albo człowiek-mikrofon. ;)  :D

#112 OFFLINE   Cpt. Lego

Cpt. Lego

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 922 postów
  • LokalizacjaKwidzyn
  • Imię:Marek

Napisano 10 styczeń 2013 - 20:28

gooral albo mam dziwne wrazenie albo ugiecie nie idzie po elipsie tylko w dwoch miejscach sa jakby przesztywnienia i gnie sie pod katem.Moze to tylko fota taka??Afro îerwsza klasa :) zreszta jak klapki i przyczepa :) Pzdr

Właśnie też to chciałem zauważyć.

#113 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 10 styczeń 2013 - 20:38

Panowie - ten penn to jakis travel w klasie ekonomicznej.

Jak ma sie wymagania to trzeba sie liczyc z wydatkiem ;)

#114 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 10 styczeń 2013 - 20:41

Dokladnie.

Pewnie nie bez przyczyny wielu traveli w podobnej klasie i cenie na rynku nie ma (ja nie znalazlem ani jednego - cos tam o ugly stiku, ale jak yeti - nie widzialem).

W moim wykonaniu travel mial zmniejszac koszta podrozy - jak mam placic za transport wedki 100e za wyjazd to lepiej kupic bm/uglego na miejscu i po wypadzie pogonic za 20 dychy. Albo wyporzyczyc wedke na miejscu.

#115 OFFLINE   saalar

saalar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 10 styczeń 2013 - 20:43

Jest inna opcja niż CTS  SD907-3??

#116 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 10 styczeń 2013 - 20:52

hmm w sumie to nei googlowalem za dokladnie:

jest exage 30-50lbs

greys excursion 30-50

ambasadeur abu 803 30lb

fox tarpoon trek spin.

tak na szybkiego znalazlem wiekszosc pewnie w cenie 2x penn a fotek z ugieciem pewnie ciezko poszukac.

ja sie zastanawiam nad wymiana mojej na 30-50lbs bo eszcze nowka nie smigana a tak czy tak dam znac w kwietniu co i jak sie polamalo i czemu mi sie multik rozlecial a plecionka z lidla dala rade ;) (ostatnio plecionka z lidla 24kg lepiej dawala rade jak penn 38kg, ktory mi strzelil na rybie) ;)

#117 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 20 styczeń 2013 - 22:48

kumpel zgarnal tego pena 30-50lbs. o ile moj jak nim machne tak, ze dolnikiem sie uderze w lokiec cos tam drga to na jego chyba bedzie ciezko powiedziec czy perch SDR dalej pracuje ;). Ja swojego nei zmienial najwyzej sobie wyporzycze/kupie cos na miejscu w polowie kwietnia jak cos zlowimy to dam znac co wyszlo.

#118 OFFLINE   saalar

saalar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 20 styczeń 2013 - 22:57

kumpel zgarnal tego pena 30-50lbs. o ile moj jak nim machne tak, ze dolnikiem sie uderze w lokiec cos tam drga to na jego chyba bedzie ciezko powiedziec czy perch SDR dalej pracuje ;). Ja swojego nei zmienial najwyzej sobie wyporzycze/kupie cos na miejscu w polowie kwietnia jak cos zlowimy to dam znac co wyszlo.

:lol:  :lol:  :lol:

Ja chyba się zdecyduje na zapas w postaci Black Cata 210cm w dwóch składach. Mam akurat taka torbe podróżna, że wejdzie tubą na taki zestaw.

#119 OFFLINE   said452

said452

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • Lokalizacjapołaniec
  • Imię:tomek

Napisano 27 luty 2013 - 18:09

nie wiem czy się zestresował czy nie, ale czasami poprostu tak bywa,na innych jego filmikach widać że sumy to on potrafi łapać biggrin.png

odnośnie blanków xzoga, czy jest w PL pracownia mająca te blanki w ofercie?

pozdr.

podobno jest w rzeszowie nazywa się brc

#120 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 14 kwiecień 2013 - 15:50

no wedka byla w uzyciu, ale duzo nie widziala. moja wersja 20-30llbs sprawila sie super do trola plywalismy po okolo 6-10h dziennie przez 5 dni i nie mialem problemow z nia (w zeslym roku przesiadlem sie na spinning bo juz wedki do trola  (ugly stick 30 albo 50 lbs nie pamietam) w rekach trzymac nie moglem z kobylastym kolowrotkiem - w tym roku mialem zapietego revo toro 61 hs) wyjalem na nia chyba wiecej sandaczy jak sumow - na upartego dalo sie nawet lapac w opadzie 10cm guma + okolo 20-25g glowka (glowka 17g + kilka kawalkow olowiu wcisnietych w gume) i widac bylo opad na szczytowce jak na dnie bylo malo glonow - od woblerkow typu 10cm z niewielkim sterem po percha sdr/whiotefisha 18 wszystko pracowalo ladnie i mialo wyraznie wyczuwalna prace. Niestety frycowe trzeba zaplacic i rybki glownie oscylowaly w okolicach 1m (najwieksza troszke ponad 140). na wersje 30-50lbs tez siadaly podobne ryby i tez dawala rade kumpel byl zadowolony w kpl z spinnfisherem 6500. Nie widze najmniejszego problemu wziasc ja drugi raz. Moze jak dorwe cos wiekszego to zmienie zdanie, ale przy tej 14x miala spory zapas, a 30-50 jeszcze wiekszy i mz jest to dobry budzetowy wybor travela.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, sum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych