#101 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 07:59
No to się cieszę
W sumie to sprawa z kijkiem sandaczowym nie jest jeszcze rozstrzygnięta Jedni łowią sandacze na zaporówkach kijem 18-20lb a inni 12lb. W sumie wszystko zalezy od Ciebie, od Twoich preferencji. No i ... nie odpowiedziałeś mi na pytanie w wątku o sandaczowym megabassie interesuje mnie zakres stosowanych przynęt
pozdrawiam
Remek
#102 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 08:01
#103 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 08:02
A mnie ciekawi czy kiedyś będę zainteresowany kupnem megabassa na przykład na pstrągi albo szczupaki...
Pytanie do kącika filozoficznego
Pozdrawiam
Remek
#104 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 08:05
#105 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 08:07
Zakres przynęt na zaporowca to 5-15gram, w skrajnych przypadkach ciut więcej...łowię raczej na gumy.Wędkę pstrągową to Sławku Remek mi kiedyś doradził z oferty MEGABASSA.
#106 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 08:08
Witam
Zakres przynęt na zaporowca to 5-15gram, w skrajnych przypadkach ciut więcej...łowię raczej na gumy.Wędkę pstrągową to Sławku Remek mi kiedyś doradził z oferty MEGABASSA.
5-15g (!!!) no to zwracam honor i powracam do wątku
Pozdrawiam
Remek
#107 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2007 - 12:44
Burzum,
Jesli chcesz wedke spiningowa do polowu sandaczy, szczegolnie do opadu to sugerowal bym raczej rodzimy rodbuilding. Jesli zbudujesz cos np. na RX8+ Batsona czy GLX G.Loomisa z wykorzystaniem rezonansow itd gwarantuje ze bedziesz bardziej niz zadowolony.
Pozdrawiam,
Bujo
#108 OFFLINE
Napisano 07 sierpień 2007 - 20:54
#109 OFFLINE
Napisano 14 sierpień 2007 - 09:47
Please note that in general the following info applies to the original Destroyer and the Evolusion series (but not other series), both of which are made of HI-10X (50-ton modulus graphite, only available in Japan and only Megabass offers them.). This particular grade graphite allows us to build lighter and much more responsive/sensitive blanks without power loss. In return these blanks tend to have very clear red line (power limit) with smaller margin of error. That means these rods are much less forgiving than the other ordinary rods. That means you have to adjust your loading (casting/hook setting) habits accordingly, otherwise you will at best stress them gradually and they may snap in half prematurely without warnings. These rods are not as forgiving as other rods. So, please make sure you are aware of this fact before you get taken away by their visual appeal.
#110 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2007 - 10:20
Akcja regular 10-25LB 1/4-2oz. wedka wyglada niezle.
ma ktos moze jakies doswiadczenia z tymi kijami?
pozdrawiam!
#111 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2007 - 10:23
#112 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2007 - 20:35
#113 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2007 - 21:53
poniżej kilka fot - sorry za jakość ale ciężko się robi przy sztucznym świetle i bez pomocy
pozdrawiam!
Załączone pliki
#114 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2007 - 21:59
Załączone pliki
#115 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2007 - 08:20
Wygląda bardzo dobrze. Jestem ciekawy jak będzie pracował na rybie i podczas rzutu. Daj znać proszę.
pozdrawiam
Remek
#116 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2007 - 04:36
Wczoraj ogloądałem nowe Composite Developments, coś niesamowitego. trochę cenaa powala, no ale Megabass też tani nie jestBurzum,
Jesli chcesz wedke spiningowa do polowu sandaczy, szczegolnie do opadu to sugerowal bym raczej rodzimy rodbuilding. Jesli zbudujesz cos np. na RX8+ Batsona czy GLX G.Loomisa z wykorzystaniem rezonansow itd gwarantuje ze bedziesz bardziej niz zadowolony.
Pozdrawiam,
Bujo
#117 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2007 - 08:34
Pozdrawiam
Remek
#118 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2007 - 21:04
To się pośpiesz bo idą jak świeże bułeczki:dJa wczoraj też miałem być oglądać ale nie dotarłem. W tygodniu będę oglądał.
Pozdrawiam
Remek
#119 OFFLINE
Napisano 01 październik 2007 - 14:47
Burzum,
Pozdrawiam,
Bujo
[/quote]
Wczoraj ogloądałem nowe Composite Developments, coś niesamowitego. trochę cenaa powala, no ale Megabass też tani nie jest
[/quote]
Czesc,
Nie mam niestety mozliwosci obejrzenia blankow az do nowego roku, mialem natomiast okazje polowic wedkami na nich zbudowanymi w Szwecji. Efekt byl taki ze zamowilem sobie pstragowke 2.70 do 17 gram prosto z Nowej Zelandi.Czeka teraz na komponenty od Matagiego i rezonans. Dla mnie osobiscie CD to mistrzostwo swiata biorac pod uwage blanki tej dlugosci.Niesamowita dynamika i czucie przynety. Szkoda tylko ze nie robia jednoczesciowek bo pewnie arsenal wedzisk znowu by ulegl powiekszeniu.
Pozdrawiam,
Bujo
#120 OFFLINE
Napisano 01 październik 2007 - 15:02
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, megabass
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank TR845-3-MHXNapisany przez Waldi , 12 wrz 2019 blank, mhx, travel |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych