pytałem już
te co były na all........ i już nie będą, zakończyli produkcję i więcej nie mają ich na stanie
a szkoda..............
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 marzec 2013 - 20:47
pytałem już
te co były na all........ i już nie będą, zakończyli produkcję i więcej nie mają ich na stanie
a szkoda..............
Napisano 26 marzec 2013 - 17:59
Koledzy, może ktoś z Was używa okularków firmy Solsken (model BLACK SHADOW S22)
, bądź Arctica (model S-111) i ma o tych patrzałeczkach jakieś mądre zdanie?
Użytkownik Booseib edytował ten post 27 marzec 2013 - 12:26
Napisano 27 marzec 2013 - 12:55
A może Fischer FS - 30. Ktoś z kolegów używa a) Solsken, Arctica, c) Fischer ? Które najlepsze?
Napisano 27 marzec 2013 - 21:52
Fisher i Arctica to ta sama firma, nota bene polska firma. Polecam i to nawet bardzo, w swoim przedziale cenowym oferują najlepszą jakość. A te solskeny... w ręku nie miałem ale na zdjęciach plastik wygląda na badziewiasty.
Poza tym weź kolor soczewek żółty - wyostrzają kontrasty, żyłka, dno, ryby będą lepiej widoczne.
Użytkownik trinited edytował ten post 27 marzec 2013 - 21:56
Napisano 27 marzec 2013 - 22:22
Wersja dla tych co chcą ryby lepiej widzieć.
592FishGlasses.jpg 60,13 KB 18 Ilość pobrań
Finney_Fish_Flip_4d814fccc4ae0.jpg 19,71 KB 18 Ilość pobrań
Napisano 27 marzec 2013 - 23:27
A czy na tym forum jest ktoś kto nosi okulary korekcyjne? I tak jak ja i ma duży problem z dobraniem polaroidów?
Może ktoś ma ciekawą propozycje jakie okulary wybrać?
Napisano 28 marzec 2013 - 00:05
jezeli szkla kontaktowe nie wchodza w gre - co jest bardzo wygodne, i w znaczny sposob ulatwia dobor normalnych okularow polaryzacyjnych, to mozesz zawsze zrobic okulary korekcyjne, ze szklami przeciwslonecznymi, i z filtrem polaryzacyjnym, nie za bardzo rozumiem w czym problem, poniewaz producentow takich szkiel jest kilku, nawet w jeleniej gorze takie robia, jedyna niedogodnosc to ta, ze bedziesz biegal z dwoma parami oklularow
Napisano 28 marzec 2013 - 08:58
Niestety nie mieszkam w dużym mieście i jedyne co mi optyk zaproponował to fotochromy bez polaryzacji. Dzieki na info
Ps. a soczewki narazie nie wchodzą w gre
Użytkownik Krzysiek184 edytował ten post 28 marzec 2013 - 08:59
Napisano 29 marzec 2013 - 20:11
Niestety nie mieszkam w dużym mieście i jedyne co mi optyk zaproponował to fotochromy bez polaryzacji. Dzieki na info
Ps. a soczewki narazie nie wchodzą w gre
Napisano 29 marzec 2013 - 22:11
Najlepsze będzie zrobić sobie okulary polaryzacyjne z korektą wady, mnie kosztowały 200 zł, zaniosłem do optyka okulary Dragona i wymienił mi szkiełka. Kolor dobrał identyczny jak miałem w dragonach.
Drivery http://www.drivewear...p?flashchange=8 są dobre i prowadzi się w nich super ale jak dla mnie do wędkowania za ciemne i kosztują ponad 600 zł.
Napisano 30 marzec 2013 - 19:26
W temacie okularów tez ostatnio troche szukałem,i myslę sobie..wybiore sie do optyka i zapytam o okulary polaryzacyjne...wchodze do sklepu,siedzi miły pan,zaczynam nawijac ze poszukuje dobrych okularów,pokazuje gotowe.i nagle pyta;pan wędkuje,mówie tak,duzo pytań nagle czy mucha czy spinn, bardziej w ostrym słoncu czy z rana i wieczora ,,,wyciaga katalog,ostro wertuje kartki,i znalazł,mówi mam cos dla pana,bardzo dobre szkła polaryzacyjne,pokazł zdjecie które nic mi nie mówiło,jakies wykresy,ja zadowolony,mówie ok....i pytam a wiela to kosztuje??jemu nawet brewka nie pyknie i mówi 390zł...lekka konsternacja,mówie no pomysle,a on dodaje ze to za jedno szkło dziekuje do widzenia,i kupiłem na allegro polaroidy.
Napisano 30 marzec 2013 - 19:34
Z tymi okularami "od optyka" zalecałbym sporą dozę dystansu. Kilka lat temu miałem możliwość zakupu szkieł, w ramach firmowego "deputatu". Udałem się do Optyka w wiadomym celu. Okulary kosztowały firmę jakieś 360 zł.
Włoskie. Nawet działały... Powiedzmy na poziomie wszystkich ogólnodostępnych.
Niestety materiał zauszników, nie wytrzymał konfrontacji z płynem na komary, jak sądzę .
Napisano 30 marzec 2013 - 19:46
W temacie okularów tez ostatnio troche szukałem,i myslę sobie..wybiore sie do optyka i zapytam o okulary polaryzacyjne...wchodze do sklepu,siedzi miły pan,zaczynam nawijac ze poszukuje dobrych okularów,pokazuje gotowe.i nagle pyta;pan wędkuje,mówie tak,duzo pytań nagle czy mucha czy spinn, bardziej w ostrym słoncu czy z rana i wieczora ,,,wyciaga katalog,ostro wertuje kartki,i znalazł,mówi mam cos dla pana,bardzo dobre szkła polaryzacyjne,pokazł zdjecie które nic mi nie mówiło,jakies wykresy,ja zadowolony,mówie ok....i pytam a wiela to kosztuje??jemu nawet brewka nie pyknie i mówi 390zł...lekka konsternacja,mówie no pomysle,a on dodaje ze to za jedno szkło dziekuje do widzenia,i kupiłem na allegro polaroidy.
Trzeba było negocjować.Napewno by puścił na 350zł za jedno oczko .
Napisano 30 marzec 2013 - 21:41
Napisano 31 marzec 2013 - 18:39
Nie wiem jak Beastmaster , ale niedawno nabyłem Stradic i jestem wniebowzięty.
Trochę wnerwia ta biała rozgwiazda na nosie , ale na szczęście widzę ją tylko gdy patrzę w lustro.
Mega wygodne , lekkie i nie odczuwalne.
Mają też dodatkowo regulację nachylenia.
a jak sprawują się na wodzie?
Myślę je zakupić ale jak bys napisał kilka słów o nich....
Użytkownik MIGOTKA edytował ten post 31 marzec 2013 - 18:39
Napisano 20 kwiecień 2013 - 14:55
Użytkownik Gobio Gobio edytował ten post 20 kwiecień 2013 - 15:17
Napisano 21 kwiecień 2013 - 03:53
Kto nie nosił najwyższej klasy polaroidów, nie ma punktu odniesienia. Ceny jednak jak na polskie warunki są wysokie Jednak raz w życiu można sobie na coś porządnego pozwolić. Osobiście po wielu próbach zdecydowałem się na Smitch Optics i nie żałuję. Jakość szkieł na najwyższym światowym poziomie oraz bezterminowa gwarancja. W przypadku jakichkolwiek uszkodzeń firma wymienia okulary na nowe, bez jakichkolwiek kosztów ( w tej samej cenie wymieniają nawet na inne, nowsze modele ), Okulary tej marki prezentują się wspaniale i pozostawiają w tyle inne znane firmy.
Proponuję wybrać model, kupić i cieszyć się świetnym wyborem.
http://www.smithopti...unglasses/Mens/
Napisano 21 kwiecień 2013 - 10:10
Kto nie nosił najwyższej klasy polaroidów, nie ma punktu odniesienia. Ceny jednak jak na polskie warunki są wysokie Jednak raz w życiu można sobie na coś porządnego pozwolić. Osobiście po wielu próbach zdecydowałem się na Smitch Optics i nie żałuję. Jakość szkieł na najwyższym światowym poziomie oraz bezterminowa gwarancja. W przypadku jakichkolwiek uszkodzeń firma wymienia okulary na nowe, bez jakichkolwiek kosztów ( w tej samej cenie wymieniają nawet na inne, nowsze modele ), Okulary tej marki prezentują się wspaniale i pozostawiają w tyle inne znane firmy.
Proponuję wybrać model, kupić i cieszyć się świetnym wyborem.
Potwierdzam. Sprawiłem sobie niedawno smithy Precept Copper Mirror. Wcześniej używałem shimano diaflash i różnica jest ogromna.
Napisano 24 maj 2013 - 20:57
Ws. komercyjnej reklamy proszę o kontakt z adminem (@Friko lub @remek)
@LiwLewant: uzupełniliśmy informację odnośnie technicznych aspektów oraz możliwości zakupu bezpośrednio, gdyby któryś z Państwa czytelników miał problemy ze znalezieniem.
Za reklamę komenryjną serdecznie dziękujemy. Okulary Relax stworzyliśmy z pasji - nie jest to absolutnie nasz target
Pozdrawiamy
Użytkownik LiwLewant edytował ten post 27 maj 2013 - 14:01
Napisano 17 wrzesień 2013 - 00:21
Odgrzeję temat, bo potrzeba się znalazła. Nawet przewertowałem te 15 stron i...dalej głupi jestem.
Miałem Flying Fishermann'y model Maverick:
http://www.bogdangaw...oducts_id/10022
Z soczewką "smoke" i generalnie zadowolony z nich byłem, tyle, że jak to plastik, rysek przybywało, aż wracając do auta po niedzielnym-zlotowym łowieniu, gdzieś wzięły i spadły. Wróciłem się, szukałem. Amba fatima. Było i ni ma. I tak miałem je po tym sezonie zmienić, ale by chociaż do auta zostały, bo dobrze mi się w polaroidach jeździ...
I tu rodzi się kwestia wyboru nowych patrzałek.
Oczywista, że mogę zamówić identyczne, ale jak już zmieniam...
Idąc za ciosem Flying Fishermann'a, chwalą się oni swoim chyba jednym z lepszych modeli, mianowicie Nassau:
http://www.taimen.co...moke_5456/92714
I opis technologiczny(dodatkowo jeszcze tu: http://www.bogdangaw...oducts_id/10149 ) wrażenie robi, choć wiadomo, jak to z opisami marketingowymi bywa...
Ktoś z Was może takowe miał możliwość obejrzeć? Porównać np. do jakiś tańszych modeli?
Pomijając fakt, czy znowu soczewki smoke, czy może amber- łowię w okularach w sumie cały rok, w różnych warunkach... I spod lodu i z łódki i w chaszczach i nie chaszczach
Z wszelkie info z góry dzięki.
Trafiłem jeszcze coś takiego:
https://okularypolar...id_produktu=787
I tu odpadałby dylemat koloru soczewek, ale...nie wie ktoś z Was, czy te pozostałe kolory szkieł z zestawu(poza smoke) też mają filtr polaryzacyjny?
Pozdrówka
Kamil
Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 17 wrzesień 2013 - 00:22
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary Smith OpticsNapisany przez Wędkarz87 , 15 sty 2015 okulary |