@ Janusz Walaszewski
To napisales:
Ja uważam, że porównywać należy rzeczy porównywalne i mam tu
namyśli głównie i nawet wyłącznie wartości użytkowe. Odwoływanie
się do tych japońskich cacuszek będących chyba wyłącznie kwintesencją przerostu formy nad treścią nie ma wg. mnie sensu.
Jak wspomnieli @Friko i @Thymallus ich cechy zupełnie nie pasują
Chodzi mi tylko o fakt wyrazania opini o czyms z czym pewnie nie miales stycznosci. Jesli sie myle to mnie popraw.
Oprocz Megabassow, ktorych notabene juz nie mam w mojej szafie stoi kilkanascie innych wedek- takich jakie by pewnie Tobie pasowaly- 2.70-3.20. Nimi tez lapie i to wiecej niz Megabassami.
Jasli juz bierzesz sie za krytyke mojej osoby i lowisk na ktorych lapie: zamiescilem w tym sezonie kilka zdjec pstragow. Mam jeszcze kilkanascie innych. Wszystko ryby powyzej 45 cm ( orientacyjnie bo szkoda czasu na mierzenie- maja wszak wrocic jak najszybciej do wody), mniejszych nie fotografujemy. Ile ty zamiesciles??? Napisalem tez wyraznie ze ryb tam jest duzo. Nie oznacza to ze biora jak glupie bo tak nie jest. Sa strasznie ciezkie do podejscia, wymagaja ciaglej zmiany much i sposobu ich prowadzenia. Lapie je niewiele osob. Potwierdzic to moze Buch69, ktory byl tam ze mna jednej niedzieli.
Mozesz przyjechac i przekonac sie samemu

Z klejonka oczywiscie

Pozdrawiam i zycze wiecej wyrozumialosci,
Bujo