Byłby ktoś tak łaskawy i wrzucił ugiecia blaasa slim 10lb i blaasa xf 6lb? oba najlepiej 9' lub podobnej długości Nie moge znaleść wogóle ugiecia blaasa slim 10lb a xf-ke znalazlem ale w niezbyt dobrym kącie, byłoby to dla mnie bardzo pomocne.
#801 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2017 - 00:02
#802 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2017 - 00:43
Przerobilem tego dużo i co nieco mogę podpowiedzieć
Tel 668 453 131
Pozdrawiam
#803 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2017 - 17:36
Slima 10lb będę robił niedługo, jak kolega chce pogadać o Blaasach to niech dzwoni
Przerobilem tego dużo i co nieco mogę podpowiedzieć
Tel 668 453 ***
Pozdrawiam
Bardzo dziękuje ale chyba nie będzie takie potrzeby Jeśli będe miał jakieś nurtujące pytanie to nieomieszkam i zadzwonie z zapytaniem. Swoje już wiem i teraz tylko musze wziąść w łapki blank i zatwierdzić decyzje. Na tą chwile wybieram slima 9010-2N i jeżeli nic nadzwyczajnego nie stanie się przy oglądaniu tego blanku to właśnie na nim będe miał wędeczke. Bardzo dziękuje za pomoc i Pozdrawiam.
#804 OFFLINE
Napisano 17 październik 2017 - 12:04
Czy ktoś miał doświadczenie z blankiem NFC ST1002-2 Delta 3,05 m, 1,7-5 g ?
#805 OFFLINE
Napisano 27 grudzień 2017 - 16:14
- Paweł R. lubi to
#806 OFFLINE
Napisano 27 grudzień 2017 - 16:30
Witam. Wpadl do glowy taki pomysl zeby poganiac troche za kleniem i jaziem po Wiśle. Potrzebuje porady jaki niezbyt drogi blank wybrac zeby nie nadal pod wislane klenie -.jazie na wszelkie mikro woblerki , obrotowki. Fajnie bylo by gdyby dal rade przylowic bolenia, brzanke w średnim rozmiarze
Watek polaczony. Proponuje najpierw uzyc wyszukiwarki, lub naszej listy:
http://jerkbait.pl/t...h-rb/?p=2285018
Co do przylowow boleniowych to watek tez o tym jest:
http://jerkbait.pl/t...leń-jaki-blank/
To teraz masz troche czytania
#807 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 07:36
Witam,
Proszę o porady, sugestie dotyczące wyboru przede wszystkim blanku pod kij na klenia ale i komponentów.
Chcę zlecić budowę kijaszka w jednej z pracowni. Moje dotychczasowe wybory opierały się na wyborze poprzez macanie wędziska w sklepie, projektując trudno mi się zdecydować i wyobrazić końcowy efekt. Na pewno jednak wiem, czego chcę, ma to być kij długi - ok 3m, na średnie rzeki, rzadziej duże. W 99% przypadków przynętą będzie wobler 2,5-3,5 cm.
Zależy mi by kij był sztywny i dawał super kontakt z przynętą i rybą i był szybki, natomiast by po zacięciu bardzo szybko i lekko przechodził w pełną parabolę i był typową kluską. Jakieś podpowiedzi?
Czy sądzicie, że może jakiś topowy kij seryjny - np. HM Dragona można jeszcze brać pod uwagę, czy jednak to nie będzie to samo ?
Pozdr
#808 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 10:35
#809 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 10:49
Dzisiaj jadę do pracowni i będę macał i wybierał, potem po podpowiedziach od Was i przespaniu się z tematem pójdzie zamówienie.
Cena... 1000-1500 za gotowy sprzęt. Na bank nie więcej
#810 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 10:53
Oraz blaas slxf 966-2N do lzejszego łowienia .Pierwszy składany przez voldemorta z krakowa drugi przez hubertusa z poznania obydwa bomba.
#811 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 21:43
#812 ONLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 21:45
A może Phenix SP-962-XUL ten delikatniejszy lub Phenix SP-962-UL mocniejszy
#813 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 22:28
Tak jak kolega Wojtek pisze Phenix SP-962-XUL świetnie się sprawdzi do twojego opisu. Mam go dopiero ok 3 miesiące a wiem że nie wymienił bym go na żaden inny. Super ładuje wobki, bardzo fajnie przekazuje wszystkie pstryknięcia
#814 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2018 - 22:32
Dziękuję za porady - wszystko co mi podrzucacie rzetelnie sprawdzam, szukam jakichś filmów na YT.
Macałem dzisiaj blanki i pod obciążeniem zdecydowanie najbardziej pasował mi NFC ST962-2 Delta i taką też zaproponowano mi na początku w pracowni. Może ktoś coś o tym? Zdecydowanie praca pod obciążeniem jest tutaj idealnie taka jaką lubię.
Natomiast wędka nie jest szybka, za to pięknie będzie ładowała małe przynęty.
#815 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2018 - 10:43
Decyzja podjęta, będzie to blank NFC ST962-2 Delta oprawiony mega klasycznie i elegancko w całości w korek, zwieńczony tulipanami z dwóch stron + przelotki torzite mocowane na nici w kolorze blanku. Jedyny akcent kolorystyczny to będzie polska flaga wypleciona nad parametrami wędki i podpisana "2018".
#816 ONLINE
Napisano 25 sierpień 2018 - 12:12
Decyzja podjęta, będzie to blank NFC ST962-2 Delta oprawiony mega klasycznie i elegancko w całości w korek, zwieńczony tulipanami z dwóch stron + przelotki torzite mocowane na nici w kolorze blanku. Jedyny akcent kolorystyczny to będzie polska flaga wypleciona nad parametrami wędki i podpisana "2018".
to jak będzie gotowa to nie zapomnij się nią nam pochwalić
#817 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2018 - 18:41
#818 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2018 - 19:08
Witam,
Proszę o porady, sugestie dotyczące wyboru przede wszystkim blanku pod kij na klenia ale i komponentów.
Zależy mi by kij był sztywny i dawał super kontakt z przynętą i rybą i był szybki, natomiast by po zacięciu bardzo szybko i lekko przechodził w pełną parabolę i był typową kluską. Jakieś podpowiedzi?
Możesz dojaśnić czego oczekujesz? Sztywnej i szybkiej, czy kluski? Padło tu parę pomysłów. Ale przynajmniej blanków Phenixa nie potrafiłbym określić jako sztywna - szybka - kluska.
Użytkownik Koincydencja edytował ten post 25 sierpień 2018 - 19:09
- pomidor babinicz lubi to
#819 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2018 - 06:33
Druga ważna sprawa to odległość wyrzutu lekkimi woblerkami i smużakami. Tutaj ryba zacina się praktycznie sama natomiast często baaardzo lekko, na ostatnim kiju miałem wiele spadów że smużaków. Nie nietrafionych brań a spadów podczas holu.
Poprzez sztywność chciałem powiedzieć, że oczekuję dobrego kontaktu z przynętą i wygodnego i jej czucia ale to bardziej mój wymysł bo wiadomo, że nie potrzebuję tego tak bardzo jak przy łowieniu na gumę, stukaniu o dno itp. ja albo mam strzał na kiju albo nie.
Szybkość- szybkość gaśnięcia po wyrzucie, nie lubię jak mi się dynda 😉 to raz a dwa że czasami łowimy na dużej odległości więc potrzeba by kij szybko przekazał branie i pozwolił na przycięcie. Tutaj mam wątpliwości lekkie ale zaufałem rodbuilderowi że mi ten kij wystarczy. Kilka wypadów i będę mógł mam nadzieję mu podziękować.
- Koincydencja lubi to
#820 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2018 - 08:02
Opisz wrażenia z użytkowania, bo Phenix SP-962-XUL jest opisany jako extra fast, Phenix SP-962-UL jako fast, a Twój jako slow.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: jaź, kleń
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Fly fishing →
Z muchą w nocy. Kleń, jaź, sandacz itp.Napisany przez jaceen , 28 maj 2018 kleń, jaź, sandacz, mucha nocą |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Woblery - W.W.Napisany przez Wrzos76 , 13 lut 2017 woblery, kleń, boleń, szczupak i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Dlugi rzeczny uniwersał 2.90-3.20mNapisany przez wolf , 17 mar 2008 blank, uniwersał, boleń, kleń |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Kołowrotek na klenia, jazia i pstrąga do 300 złNapisany przez niktważny , 08 lut 2014 kołowrotek, spining, kleń, jaż i 1 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych