Artur, insert w uchwycie Sea Guide to plastik czy drewno ?
#181 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 15:31
#182 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 15:36
Tu moje Matagi z owym uchwytem S-G SWS.Kołowrotek roz. 1000.
WP_20151122_16_32_19_Pro1.jpg 46,92 KB 37 Ilość pobrań
- mrWhite7 lubi to
#183 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 15:36
Jest to stabilizowane drewienko .
#184 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 15:38
Jest to stabilizowane drewienko .
W moim akurat jest laminat drewniany.
Użytkownik Paavo edytował ten post 22 listopad 2015 - 15:39
#185 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 15:38
Dzięki,na Ciebie zawsze można liczyć.
#186 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 16:54
kurka nie ma w ich katalogu tego uchwytu, tylko ta podróbka AF
- dagu lubi to
#187 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 17:02
Pisałem już że w tegorocznym katalogu nie ma go , zadzwoń do Łukasza Masiaka z Rodmas może sprzeda lub powie skąd ma te uchwyty , ja u niego kupowałem
#188 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2015 - 21:10
Standardowe stopki Shimano i Daiw dociska "na beton" Pierścień jest też elastyczny i w Daiwach które są troszkę szersze minimalnie się spłaszcza i dociska stopkę , eShimano są troszeczkę węższe ale uchwyt mimo to trzyma je rewelacyjnie. Nie ma możliwości dociśnięcia dalej , pierścień dochodzi na styk i kołowrotek siedzi na beton i to mi się podoba bo w Fishing Andrews jest spora szpara która koszmarnie wygląda
Również potwierdzę tą tezę,mianowicie posiadam ten uchwyt w Daiwie Tournament Jiggerspin,i kołowrotki typu Dragon Fishmaker ten uchwyt nie dokręca do końca,ponieważ mają grubsze stopki.Jeżeli chodzi o Shimano i Daiwe to uchwyt dochodzi do końca i trzyma młynek na beton tlko i wyłącznie z tego względu ,że Dragon ma grubsze stopki od swoich kołowrotków niż Daiwa i Shimano
#189 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2015 - 21:19
Również potwierdzę tą tezę,mianowicie posiadam ten uchwyt w Daiwie Tournament Jiggerspin,i kołowrotki typu Dragon Fishmaker ten uchwyt nie dokręca do końca,ponieważ mają grubsze stopki.Jeżeli chodzi o Shimano i Daiwe to uchwyt dochodzi do końca i trzyma młynek na beton tlko i wyłącznie z tego względu ,że Dragon ma grubsze stopki od swoich kołowrotków niż Daiwa i Shimano
Taaa, masz uchwyt restaffine w daiwie i dragonie? bogato Ciekawie sie bawicie w tej Ornecie
- Hubertus, Tomas81 i shavt lubią to
#190 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 14:24
Dzięki kunsztowi Bartka i wcześniejszej pomocy Kamila powstał taki oto dolnik do nowego jigowego ptaszora
Kij ma jedną wadę,- jest nieprzyzwoicie lekki ale pewnie jakoś i z tym sobie poradzę
zdjęcia wykonał Bartek KawaleC
Załączone pliki
- bigrafi, olek520, Dąbek 111 i 5 innych osób lubią to
#191 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 15:10
fajnie wyszedł, gratulacje
i jest coś dla Del Toro
- Del Toro lubi to
#192 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 15:18
fajnie wyszedł, gratulacje
i jest coś dla Del Toro
#193 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 15:21
Dzięki Kamil bez Twojej pomocy nie był by taki ładny
Wszystkie pierścienie, które zamówiłem były nie takie jak trzeba tzn nie pasowały idealnie ale Bartek z tej mozaiki moich błędów złożył coś co wygląda jakby było zaplanowane i celowe a efekt tych puzzli podoba mi się,- ech fajnie mieć takich kolegów
Następnym razem wydłużę sobie jednak okres oczekiwania i będę zamawiał pierścienie dopiero jak będzie blank i zostanie dokładnie pomierzony.
Myślac o Del Torro myslałes o zatyczce? Jest czarna, ale to nie malowany metal tylko ertalon czyli taki rodzaj twardej gumy.
Ps.
Waga w pracowni pokazała 137g a to kij 17lb 8"6' a nawet moje 8lb ważą więcej....
Dobrze, że mój Turek Force waży 400g
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 27 listopad 2015 - 15:26
- mrWhite7 lubi to
#194 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 15:30
Nie... napisalaem ze przy Kamilowej nie pasuje korkoguma w butt, bo sie odcina od calego projektu
U Ciebie korkoguma jest calkiem inaczej wykorzystana, jest po obu stronach rekojesci, innej grubosci i wyglada jak czesc calosci.
Teraz mnie moze Kamil zlinczowac
(PS. mnie sie bardzo podoba jego wedka, oprocz tego kawalka gumy z tylu, zeby nie bylo )
#195 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 15:44
Już oczyma wyobraźni widziałem ten kijek z morethanem 3000 (ciężej) albo existem branzino 2508R (lżej)...
dla mnie byłby wtedy wizualnie kompletny
a tu coś czytam o force...
i mi się obrazek z lekka rozsypał.
#196 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 16:17
MB 3000 jest brany pod uwagę Paweł, szczególnie przy tej wadze kija a na dodatek znalazłem gościa który metalizuje wszelkie plastiki i inne niemetale na wybrany kolor i w związku z tym mój MB chyba dostanie boczki i dupkę w kolorze pierścieni z tego kija...
- Del Toro i DonPablo lubią to
#197 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 16:23
MB 3000 jest brany pod uwagę Paweł, szczególnie przy tej wadze kija a na dodatek znalazłem gościa który metalizuje wszelkie plastiki i inne niemetale na wybrany kolor i w związku z tym mój MB chyba dostanie boczki i dupkę w kolorze pierścieni z tego kija...
W Niemczech robia takie cos, czy w Polsce znalazles?
Jak juz sie zdecydujesz i zrobisz to wstaw jakies foty
#198 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 16:28
W Polsce robią takie coś
Najpierw zamówię zapasowe boczki i dupkę, bo jak wyjdzie to tak jak malowanie turków u Pana Tomasza to lepiej stracić 2-3 stówki niż mieć jakieś qui pro quo
- Del Toro lubi to
#199 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 17:10
Ciekawie...ciekawie
no a jeszcze subtelniejszym sposobem nawiązania do tych kolorów, byłaby wymiana zwykłych dekielków mechanizmu na takie od certate H:
#200 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 17:30
to mi się jeszcze bardziej podoba Paweł i faktycznie subtelniejsze jest,- wiesz czy i gdzie można toto kupić?
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 27 listopad 2015 - 17:46
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, dolnik, rękojeść
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych