25km w kierunku Kozienice miejscowość Sieciechów.
To blisko mnie mieszkasz faktycznie.Napewno sie odezwe jak zaczne coś już montować...
Co byś zaproponował odnośnie mojego ostatniego postu?Pozdrawiam.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 październik 2015 - 21:29
25km w kierunku Kozienice miejscowość Sieciechów.
To blisko mnie mieszkasz faktycznie.Napewno sie odezwe jak zaczne coś już montować...
Co byś zaproponował odnośnie mojego ostatniego postu?Pozdrawiam.
Napisano 05 listopad 2015 - 16:25
Napisano 05 listopad 2015 - 16:56
Napisano 05 listopad 2015 - 17:04
Napisano 05 listopad 2015 - 17:05
Witam.
Chciałbym uzbroić dosc szybki blank o c.w.8-25 i długości 2,7 m.w przelotki Minima 4.
Chciałbym zaczac od 20M,12M,8M,5M,oraz 4 lub 5 x 4V i na szczyt i na szczyt 4,5 plgst sic.Czy bedzie dobrze?
Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka
A jaki rozmiar kolowrotka? A jaka linka? Jakie przynety? Ma pracowac bardziej szczytem czy dolnik tez chcesz uruchamiac?
Może lepiej alconite lub kr
Tez bym tak zbroil ciezszy kijek - w uncjowce (no, prawie, bez 3g) zbjanie wagi nie jest tak wazne jak w lightach..
Użytkownik madmatt edytował ten post 05 listopad 2015 - 17:07
Napisano 05 listopad 2015 - 17:08
Napisano 05 listopad 2015 - 17:12
Przynety to przewaznie wobki i wirówki powyzej 2, ale i gumki tez.A jaki rozmiar kolowrotka? A jaka linka? Jakie przynety? Ma pracowac bardziej szczytem czy dolnik tez chcesz uruchamiac?
Tez bym tak zbroil ciezszy kijek - w uncjowce (no, prawie, bez 3g) zbjanie wagi nie jest tak wazne jak w lightach..
Napisano 05 listopad 2015 - 17:14
Chcialem zrobuc cos takiego uniwersalnego z przewaga bolenia...Przynety to przewaznie wobki i wirówki powyzej 2, ale i gumki tez.
A w jaki sposob moge wplynac na prace szczytu lub dolnika?
Napisano 05 listopad 2015 - 17:25
A w jaki sposob moge wplynac na prace szczytu lub dolnika?
Im wyzsza przelotka wlotowa, tym blizej kolowrotka mozna ja umiescic zmuszajac dolnik do plynniejszej pracy ale to tylko teoria RB
Zestaw przelotek, ktory masz da rade - jest na tyle uniwersalny, ze spokojnie powinien ogarnac temat, zwlaszcza, jesli to pierwszy kijek.. Mozesz ew. zamienic 5M na 5SV, skoro ma byc zylka i reszta tunelu w Vkach.
Chociaz ja do dalekosieznej armaty zbroilbym w KL-H od 25..
Użytkownik madmatt edytował ten post 05 listopad 2015 - 17:28
Napisano 05 listopad 2015 - 17:32
Napisano 05 listopad 2015 - 17:37
Napisano 05 listopad 2015 - 17:44
Moze alconite przy nastepnym projekcie,na prawdziwym blanku..jak juz zlapie troche doswiadczenia w budowie wedek.Tak dobrze kumasz lepiej zrobić w alconite 25g to sporo te chardy będą ci bolki płoszyć ...
Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
Napisano 05 listopad 2015 - 18:59
Spokojnie...Hardy nie wystraszą bolków i spokojnie dadzą radę
Jeśli przynęty będa takie jak kolega pisze, to polecam inaczej stożek ustawić
20-10-6 M
V5
i później albo V4 lub L4
Spokojnie wystarczy
Napisano 05 listopad 2015 - 19:05
A jaka różnice zrobi ten stożek proponowany przez ciebie?Spokojnie...Hardy nie wystraszą bolków i spokojnie dadzą radę
Jeśli przynęty będa takie jak kolega pisze, to polecam inaczej stożek ustawić
20-10-6 M
V5
i później albo V4 lub L4
Spokojnie wystarczy
Napisano 05 listopad 2015 - 20:36
A czy ta szczytowa przelotka plgst sic 4,5 nie bedzie za mała?Bo to chyba jest ta mikro..?Witam.
Chciałbym uzbroić dosc szybki blank o c.w.8-25 i długości 2,7 m.w przelotki Minima 4.
Chciałbym zaczac od 20M,12M,8M,5M,oraz 4 lub 5 x 4V i na szczyt i na szczyt 4,5 plgst sic.Czy bedzie dobrze?
Napisano 05 listopad 2015 - 21:07
Napisano 05 listopad 2015 - 21:10
Uwazasz ze lepiej dokupic wieksza?Jak tak to jaką?No mała do tego blanku ale jak masz taki zestaw .
Napisano 05 listopad 2015 - 22:02
No mała do tego blanku ale jak masz taki zestaw .
Szczerze to nie wiem co ma przelotka szczytowa do rodzaju blanku, ring 4,5 SIC będzie pasował do 4 PacBay.
A jaka różnice zrobi ten stożek proponowany przez ciebie?
Chcialbym to tak zrobic aby był jak najbardziej uniwersalny,choc w kierunku dalekich rzutow.
Stożek jest szybszy, i pod takie przynęty o jakich pisałeś moim zdaniem lepszy, blank zapewne w okolicach 15lb, i robiłem w takim ustawieniu, działa bardzo dobrze. Proponowany przez kolegę zestaw będzie fajniejszy jeśli damy 25M na początku, tak robiłem do kijków pod klenie, gdzie stosuje sie bardzo nielotne przynety, i pod żyłkę.
Ten proponowany 20-10-6 bardziej uniwersalny.
Ale powtarzam to tylko moje zdanie
Napisano 05 listopad 2015 - 22:15
Powiedz mi Hubertus jeszcze co mi daje szybsze zejscie stożka w takim blanku?Szczerze to nie wiem co ma przelotka szczytowa do rodzaju blanku, ring 4,5 SIC będzie pasował do 4 PacBay.
Stożek jest szybszy, i pod takie przynęty o jakich pisałeś moim zdaniem lepszy, blank zapewne w okolicach 15lb, i robiłem w takim ustawieniu, działa bardzo dobrze. Proponowany przez kolegę zestaw będzie fajniejszy jeśli damy 25M na początku, tak robiłem do kijków pod klenie, gdzie stosuje sie bardzo nielotne przynety, i pod żyłkę.
Ten proponowany 20-10-6 bardziej uniwersalny.
Ale powtarzam to tylko moje zdanie
Napisano 05 listopad 2015 - 22:18
Czy taki set bedzie teraz ok?Powiedz mi Hubertus jeszcze co mi daje szybsze zejscie stożka w takim blanku?
Jaki wplyw ma wolniejsze a szybsze zejscie stozkow?
W jaki sposob dobierac stozki?
Pod dany blank czy pod przynety stosowane do danego blanku?
Ponieważ się ucze to bede wdzieczny za przekazana wiedze.
Wielkie Dzieki :-) Za Pomoc.
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych