Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie
TECH

Uchwyt ko艂owrotka Delfin

tech-rb delfin uchwyt delta

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
814 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   tyka3

tyka3

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 151 post贸w
  • LokalizacjaLUBLIN

Napisano 22 sierpie艅 2017 - 19:00

Obejrzyj dok艂adnie uchwyt czy nigdzie nie jest p臋kni臋ty...m贸j by艂. Na szcz臋艣cie pracownia wymieni艂a mi na nowy w ramach gwarancji. Czy obecny trzeszczy- nie wiem, jeszcze nie 艂owi艂em.
  • wariat1404 lubi to

#402 OFFLINE   pyotreq

pyotreq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa/D艂uga Szlachecka

Napisano 22 sierpie艅 2017 - 20:26

zamowilbym teraz wzmocnionego-ciezszego Delfina co moze zniwelowalo by te dolegliwosci.

Co to jest "wzmocniony-ci臋偶szy" Delfin? 

#403 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 post贸w

Napisano 22 sierpie艅 2017 - 20:48

Co to jest "wzmocniony-ci臋偶szy" Delfin?

Chyba o wi臋kszej 艣rednicy, przystosowany do grubszych bank贸w.

#404 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 post贸w
  • LokalizacjaStolica
  • Imi臋:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 22 sierpie艅 2017 - 21:11

Mysle,ze jak sa wykonywane recznie to mozna wzmocnic konstrukcje dodatkowa warstwa maty weglowej.Ale to juz musi wypowiedziec sie tworca.

#405 OFFLINE   lukgor

lukgor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 post贸w
  • LokalizacjaRadom

Napisano 22 sierpie艅 2017 - 21:39

Hej mia艂em dok艂adnie t膮 sam膮 przypad艂o艣膰 by艂o to strasznie irytuj膮ce gdy podbijasz przyn臋t臋 a tu skrzypi jak by mia艂o przy nast臋pnym podbiciu si臋 rozpa艣膰.. pozby艂em si臋 tego d藕wi臋ku owijaj膮c stopk臋 ko艂owrotka izolacj膮. Po tym zabiegu wszelkie efekty d藕wi臋kowe ust膮pi艂y.
  • mario lubi to

#406 OFFLINE   MajKar

MajKar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 502 post贸w
  • LokalizacjaRyki
  • Imi臋:Karol
  • Nazwisko:Majek

Napisano 23 sierpie艅 2017 - 20:55

W pierwszym uchwycie kt贸ry mia艂em te偶 trzeszcza艂 jest to spowodowane luzami ale by艂o to s艂ycha膰 nie przy wszystkich ko艂owrotkach chodzi o grubo艣膰 stopki. Je偶eli jest to dla kogo艣 nie do przyj臋cia a zak艂ada do niego ko艂owrotek kt贸ry do innych w臋dek nie u偶ywa mo偶na ta艣m膮 dwustronn膮 podklei膰 pod stopk臋 filc powinno pom贸c. Jest jeden wtedy problem nie wida膰 na ko艂owrotku napisu Made in Japan ale nie to jest chyba najwa偶niejsze. 

#407 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 post贸w
  • LokalizacjaStolica

Napisano 24 sierpie艅 2017 - 14:12

Luzu w uchwycie to raczej brak.Jak zainstalowalem Caldie 2500 to tylko raz ja wyjalem i teraz juz jest na stale ,bo podczas wkladania,wyjmowania mam wrazenie,ze cos pizdgnie.

#408 OFFLINE   go艅czy

go艅czy

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 post贸w
  • Nazwisko:Barczyk

Napisano 24 sierpie艅 2017 - 20:43

nie pizgnie :)

U偶ytkownik go艅czy edytowa艂 ten post 24 sierpie艅 2017 - 20:43

#409 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 post贸w
  • LokalizacjaStolica

Napisano 24 sierpie艅 2017 - 21:57

Zalezy w jakim slangu-po czerniakowsku czy po mokotowsku ;)

#410 OFFLINE   JanuszD

JanuszD

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 518 post贸w
  • LokalizacjaLubart贸w - Jelenia G贸ra

Napisano 26 sierpie艅 2017 - 09:12

Czy Delfiny w Waszych kijkach trzeszcza,bo w moim slychac te odglosy,przy wyrzucie,a szczegolnie przy zacieciu. Podczas zacinania zauwazylem ,ze sciskam mocniej uchwyt i wtedy najbardziej to slychac.Rozmawialem z kolega,ktory pozbyl sie wedki z Delfinem wlasnie przez te przypadlosc. Nie wyklucza to ,ze nie zrobie nastepnego spina na tym uchwycie,ale zamowilbym teraz wzmocnionego-ciezszego Delfina co moze zniwelowalo by te dolegliwosci.

Darku, obawiam si臋, 偶e nie uda si臋 zam贸wi膰 wzmocnionego uchwytu do dowolnej w臋dki :(

Owszem, powsta艂y takie uchwyty, jednak mo偶na je montowa膰 tylko do kij贸w w kt贸rych dolnik nie pracuje w og贸le!!! W innych przypadkach to si臋 nie sprawdzi.

Sztywno艣膰 standardowych uchwyt贸w jest wystarczaj膮co du偶a, z za艂o偶onym du偶ym zapasem. Znam dwa przypadki, kiedy kto艣 po艣lizn膮艂 si臋 i upad艂 na w臋dk臋. Upadaj膮c, mimowolnie podpar艂 si臋 r臋k膮 w kt贸rej trzyma艂 w臋dk臋. Ko艂owrotki z metalow膮 obudow膮 pow臋drowa艂y do krainy wiecznych 艂ow贸w, uchwyty dzia艂aj膮 i maj膮 si臋 dobrze.

Znam bardziej drastyczny przypadek, kiedy kto艣 kwestionowa艂 moje zapewnienia, 偶e uchwyt jest wystarczaj膮co wytrzyma艂y i wymy艣li艂 sobie test. Nieboraczek k艂ad艂  standardowy uchwyt i na nim stawa艂, kruszynka 130 kilo wagi. Robi艂 to oczywi艣cie bez mojej wiedzy, kilkukrotnie, bo musia艂 zademonstrowa膰 r贸wnie偶 swoim kolegom :doh: Uchwyt, wed艂ug relacji, trzeszcza艂 i......... nic si臋 nie sta艂o.

Jako, 偶e uchwyty nie s膮 do tego przeznaczone, takie testy s膮 niedopuszczalne. Jegomo艣膰 zosta艂 ukarany. Ten uchwyt za艂o偶y艂em delikwentowi do w臋dki, dzia艂a do dzisiaj i nic si臋 nie dzieje.

GWARANCJA NIE OBEJMUJE USZKODZE艃 MECHANICZNYCH!!!

Mam w膮tpliwo艣ci czy pytanie o trzeszczenie by艂o skierowane do mnie, czy do Koleg贸w z Forum, u偶ytkownik贸w tych uchwyt贸w, ot tak, 偶eby powymienia膰 si臋 do艣wiadczeniami?

Je艣li do mnie, widz臋 tylko jedno rozwi膮zanie. Skontaktuj si臋 ze mn膮 na priv. bywam czasami w Warszawie. Bardzo chcia艂bym t膮 w臋d臋 zobaczy膰 razem z ko艂owrotkiem. Zapewne uda艂oby si臋 ustali膰 gdzie tkwi problem. Dla mnie to bardzo wa偶ne, ustalenie przyczyny mo偶e pomog艂oby wyeliminowa膰 ten problem w kolejnych uchwytach.

Inaczej to b臋d膮 tylko spekulacje, zapewne nietrafne.

#411 OFFLINE   JanuszD

JanuszD

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 518 post贸w
  • LokalizacjaLubart贸w - Jelenia G贸ra

Napisano 26 sierpie艅 2017 - 09:26

Obejrzyj dok艂adnie uchwyt czy nigdzie nie jest p臋kni臋ty...m贸j by艂. Na szcz臋艣cie pracownia wymieni艂a mi na nowy w ramach gwarancji. Czy obecny trzeszczy- nie wiem, jeszcze nie 艂owi艂em.

Dlaczego "na szcz臋艣cie" , to raczej normalne, 偶e legalnie nabyty, nowy produkt jest obj臋ty gwarancj膮.

Luzu w uchwycie to raczej brak.Jak zainstalowalem Caldie 2500 to tylko raz ja wyjalem i teraz juz jest na stale ,bo podczas wkladania,wyjmowania mam wrazenie,ze cos pizdgnie.

Bez skrupu艂贸w, masz gwarancj臋, w膮tpliwo艣ci zawsze s膮 rozstrzygane na korzy艣膰 klienta, nie wyobra偶am sobie nawet, 偶e mog艂oby by膰 inaczej.

• Krzysiek Rogalski i Rebel64 lubi膮 to

#412 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 post贸w

Napisano 26 sierpie艅 2017 - 11:37

Ja w sezonie po kilkana艣cie, kilkadziesi膮t razy przek艂adam ko艂owrotki i nawet by mi nie przysz艂o do g艂owy, 偶e co艣 mo偶e si臋 sta膰. Kurde, panowie... bez stresu z takimi drobnostkami :-)
  • Jozi i Marcy艣 lubi膮 to

#413 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 post贸w
  • LokalizacjaStolica

Napisano 26 sierpie艅 2017 - 13:05

Przy instalowaniu kolowrotka ,a bardziej demontazu moje obawy sa o jego stopke nie  uchwyt.

Janusz wale na priv.

U偶ytkownik Darek64 edytowa艂 ten post 26 sierpie艅 2017 - 13:08

#414 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 post贸w
  • Lokalizacjachicago
  • Imi臋:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 26 sierpie艅 2017 - 15:30

I pewnie mu ten testowany uchwyt b臋dzie s艂u偶y艂 do偶ywotnio, poza tym 艣wietny test dla os贸b maj膮cych w膮tpliwo艣ci czy wytrzyma na szczupaku :-) 馃敤馃悷馃惓馃悑馃憤
  • kacpik lubi to

#415 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Tw贸rcy
  • PipPipPip
  • 1863 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕

Napisano 27 sierpie艅 2017 - 14:54

Kilka kijk贸w na Delfinie zrobi艂em, cz臋sto jak klient wezmie do r臋ki sam uchwyt to s艂ysz臋 ze delikatny i p臋knie. W takiej sytuacji prosz臋 aby go zgni贸t艂 z艂ama艂 itd oto oczywi艣cie przy u偶yciu d艂oni....jeszcze sie nikomu nie uda艂o i raczej sie nie uda.
Na Delfinie zrobi艂em lekka dorszowke tak do 120g na blanku 30lb plus, a w艂a艣nie dzisiaj ko艅cz臋 kijek pod dumka na asymetrycznym blanku 38lb z FishingArt, plus prototypowy Delfin pod du偶e kolowrotki SW z wi臋ksz膮 stopka

#416 OFFLINE   Micha艂.

Micha艂.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1598 post贸w
  • LokalizacjaSan Escobar

Napisano 27 sierpie艅 2017 - 16:51

Kilka kijk贸w na Delfinie zrobi艂em, cz臋sto jak klient wezmie do r臋ki sam uchwyt to s艂ysz臋 ze delikatny i p臋knie. W takiej sytuacji prosz臋 aby go zgni贸t艂 z艂ama艂 itd oto oczywi艣cie przy u偶yciu d艂oni....jeszcze sie nikomu nie uda艂o i raczej sie nie uda.
Na Delfinie zrobi艂em lekka dorszowke tak do 120g na blanku 30lb plus, a w艂a艣nie dzisiaj ko艅cz臋 kijek pod dumka na asymetrycznym blanku 38lb z FishingArt, plus prototypowy Delfin pod du偶e kolowrotki SW z wi臋ksz膮 stopka

Kto艣 kto nigdy nie mia艂 styczno艣ci z komponentami z w艂贸kna w臋glowego ma obawy 偶e to si臋 rozleci lub p臋knie :D w dzisiejszych czasach z tego materia艂u robione s膮 kad艂uby i skrzyd艂a samolot贸w i nie tylko ;) 

#417 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 post贸w
  • Lokalizacjanad Drw臋c膮
  • Imi臋:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 27 sierpie艅 2017 - 17:16

Delfin na suma?! Czego to ludzie wymy艣l膮... Mo偶na wiedzie膰 czemu to ma s艂u偶y膰? Jako艣 nie przytrafi艂o mi sie jeszcze jakie艣 stukopukanie w przypadku tej ryby. Rozumiem, 偶e sandacz czy oko艅.
Osobi艣cie nie trawi臋 tego uchwytu. Dla mnie jest niepor臋czny. 殴le mi sie go trzyma. Mam i 偶a艂uj臋, 偶e nakr臋ci艂em si臋 czytaj膮c na forum achy i ochy. Inna sprawa, 偶e jego brzydoty ci膮gle nie potrafi臋 zaakceptowa膰. Pewnie ma mn贸stwo zalet, ale sam niczego szczeg贸lnego w nim nie odnalaz艂em. To moja prywatna opinia i nie mam zamiaru nikogo do niej przekonywa膰 ;)

#418 OFFLINE   Micha艂.

Micha艂.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1598 post贸w
  • LokalizacjaSan Escobar

Napisano 27 sierpie艅 2017 - 17:21

Ka偶dy ma inne gusta i potrzeby i super 偶e na rynku jest masa r贸偶nych uchwyt贸w i mo偶na sobie dobra膰 wedle swoich upodoba艅 :) 

#419 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 post贸w

Napisano 27 sierpie艅 2017 - 18:18

Delfin na suma?! Czego to ludzie wymy艣l膮... Mo偶na wiedzie膰 czemu to ma s艂u偶y膰? Jako艣 nie przytrafi艂o mi sie jeszcze jakie艣 stukopukanie w przypadku tej ryby. Rozumiem, 偶e sandacz czy oko艅.
Osobi艣cie nie trawi臋 tego uchwytu. Dla mnie jest niepor臋czny. 殴le mi sie go trzyma. Mam i 偶a艂uj臋, 偶e nakr臋ci艂em si臋 czytaj膮c na forum achy i ochy. Inna sprawa, 偶e jego brzydoty ci膮gle nie potrafi臋 zaakceptowa膰. Pewnie ma mn贸stwo zalet, ale sam niczego szczeg贸lnego w nim nie odnalaz艂em. To moja prywatna opinia i nie mam zamiaru nikogo do niej przekonywa膰 ;)

O kurde... Delfin to nie tylko uchwyt. Delfin to wysublimowany system!

Jaki masz kij? Mo偶e odkupi臋 uchwyt.

#420 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 post贸w
  • Lokalizacjanad Drw臋c膮
  • Imi臋:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 27 sierpie艅 2017 - 18:28

O kurde... Delfin to nie tylko uchwyt. Delfin to wysublimowany system!
Jaki masz kij? Mo偶e odkupi臋 uchwyt.

Popraw mnie je艣li sie myl臋, ale nie ma opcji demonta偶u bez zniszczenia uchwytu. Zamontowany na Extremce do 14g 610MLXF

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: tech, tech-rb, delfin, uchwyt, delta

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych