Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
TECH

Rękojeści rezonansowe i transmisja drgań

tech-rb rezonans dolnik rękojeść

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 29 styczeń 2007 - 23:52

W każdym razie : nie mogę doczekać się czerwca. BTW twój 781 jest zielony ?

#142 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18759 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 styczeń 2007 - 23:54

Tak zielony, ale o w sprawach prywatnych wolalbym na priv. Ostatecznie watek jest o rekojesciach rezonansowych :D

#143 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 29 styczeń 2007 - 23:58

Spoko! Bardzo mnie interesują spostrzeżenia kolegów którzy otrzymają kije castingowe z rezonansem. Zwłaszcza w kwestii powierzchni dłoni przylegającej do pudła.

#144 OFFLINE   Sławek

Sławek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 postów
  • LokalizacjaPolska północna :)

Napisano 30 styczeń 2007 - 07:42

jest, ale mysle ze najbardziej intersujacy dla Ciebie bedzie kijek dla Sławka - ze wzgledu na ryby które łowisz

A jak ja nim jestem zainteresowany :D :lol:

#145 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 30 styczeń 2007 - 15:29

Friko kiedy ta zapowiadana sesja photo? Chodzą słuchy że odwilż itd, więc jak się wezme pożądnie za testy to może nie będe chciał go opuścić :lol: :lol: :lol:

#146 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18759 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 styczeń 2007 - 17:54

To zalezy czy sam bede robil zdjecia czy poprosze o pomoc profesjonaliste B) stan gotowosci wyznaczam na koniec przyszlego tygodnia :lol:

#147 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 30 styczeń 2007 - 17:58

No nie wiem, cos mi sie zdaje ze, moge byc w Jeleniej Gorze-wiesz Kwisa itd. Zamierzam go PORZADNIE przetestowac :lol: :lol: :lol:

#148 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18759 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 marzec 2007 - 20:06

Jako że kije testowe właśnie zaczynają być wysyłane do testerów (z wyjątkiem @mifka, który swój kijek przywłaszczył i jeszcze nie podesłał żadnego zdjęcia <_< ) postanowiłem odświeżyć wątek i zaprezentować czytelnikom Kącika... o czym w ogóle mówimy :D

Na zdjęciach, w scenerii zimowo-wiosennej, jeszcze nie ubłocone, nie ufajdane rybim śluzem (czego na marginesie wszystkim testerom życzę) kijki, a raczej ich fragmenty odpowiadajace tytułowi tego wątku. Zatem: rękojesci rezonansowe na spinningach które otrzymają @pablom i @bassy oraz na lekkiej jerkówce, którą otrzyma @Sławek. Mam nadzieję że @mifek wstawi kilka zdjęć swojego kijka castingowego we własnym zakresie.

Tak jak zapowiadałem wcześniej, myślę że optymalnym podsumowaniem tematu rękojeści rezonansowych byłby artykuł, autorstwa 4 testerów, opublikowany na jerkbaicie pod koniec roku, czyli po zakonczeniu sezonu jesiennego. Myślę iż jeżeli każda z testujących osób podzieli się swoimi wrażeniami w formie pisemnej, okraszonej zdjeciami (pamietajcie o robieniu zdjec), skladajacej sie na jeden z rozdziałów dużego artykułu, to będzie szansa że powstaną z tego jakieś wnioski również dla innych. Żadnej formy, metodologii testów nie chciałbym narzucać, notatek w trakcie łowienia etc - myślę że i tak siłą rzeczy materiał który powstanie będzie dosyć subiektywny, bo każdy z nas czuje trochę inaczej.

Tymczasem, trzymajac kciuki za naszych dzielnych testerów, rzut oka na to czym przyjdzie im łowić.

Testerom życzę połamania kija (kurtuazyjnie) i połamania pióra,

Pozdrawiam

Załączone pliki

• Załączony plik  IP.jpg   50,08 KB   631 Ilość pobrań
  • Załączony plik  ISB_butt.jpg   80,94 KB   637 Ilość pobrań
  • Załączony plik  ISB.jpg   60,98 KB   642 Ilość pobrań
  • Załączony plik  IST.jpg   50,96 KB   636 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Butt_cups.jpg   83,43 KB   662 Ilość pobrań
  • Załączony plik  blanks.jpg   140,88 KB   673 Ilość pobrań
  • Załączony plik  grips.jpg   119,29 KB   703 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Trio.jpg   116,17 KB   699 Ilość pobrań

#149 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 04 marzec 2007 - 21:58

:blush:Embarassed

no i sie wydalo jaki to ja niedobry jestem :mellow: <_<

za tydzien jade na rybki wiec mysle ze wpadnie kilka fotek z wedeczka w roli glownej :mellow:

PS.January gdybys mial wolna sobote to... chetnie bym tego ten.. polowil z kims kto jest u siebie

#150 OFFLINE   Sławek

Sławek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 postów

Napisano 05 marzec 2007 - 06:50

Pod względem wizualnym - podobaja mi się :D.
Czy wędziska na zdjęciu mogą być umazane kisielem zamiast rybim śluzem?
Czekam w takim razie niecierpliwie i... pewnie większość sezonu będę łowił tylko tym kijkiem :D

#151 OFFLINE   Thymallus

Thymallus

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1837 postów
  • Lokalizacjainternet

Napisano 05 marzec 2007 - 07:30

do Friko@

Bardzo podobają mi się fotografie kijków, a szczególnie te na których występuje kijek castingowy dla Sławka. Jedno tylko zdjęcie mi się nie podoba jak fotograf ujął kile od szczytówki do gfyfów zapominając o tym, że mają przelotki. Przeciesz to nie kijki płociowe. A może miał kłopot z odpowiednią głębią ostrości. NIeważne.
Widać, że kijki są bardzo starannie wykonane i zbrojmistrz włożył w nie dużo pracy.
Żałuję, że wyznaczony okres publikacji testów przez kol. Redaktora jest tak strasznie odległy. Przeciesz można by było zrobić testy kijków w dwa, trzy miesiące i o tym napisać. Natomiast resztę roku poświęcić na sprawdzenie wytrzymałości kija i jego komponentów w warunkach intensywnego łowienia. Na przykład te uchwyty z hypalonu?. Lub ten akustyczno-wibracyjny informator o zahaczonej rybie. I też przez końcem roku testerów można by poprosić o podsumowanie. Taką ocenę końcową po roku chętnie byśmy przeczytali ponownie.
Na te opisy testowe czeka bardzo wielu ludzi z forum.

pozdrawiam

#152 OFFLINE   Sławek

Sławek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 postów

Napisano 05 marzec 2007 - 07:54

Myślę, że pierwsze sygnały i wnioski będą pojawiać się w tymże wątku już po pierwszych wyprawach. Przynajmniej ja mam taki zamiar :D. Co do terminu wspólnego artykułu, to myślę, że zależy on od wszystkich osób, które otrzymają kijki do testowania. Trzeba będzie je trochę przełowić. Z tym jak wiemy - bywa różnie, a wypada jeszcze jakieś ryby na nie wyjąć :D.

#153 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 05 marzec 2007 - 09:38

Thymallusie - na moim zalewie można spinnować od 1 czerwca, zresztą kij jest zrobiony pod sandacza właśnie, czyli tez 1 czerwiec obowiązuje.
Na pewno opiszę pierwsze wrażenia z łowienia okoni, ale nie będzie to główna czesć testu .

#154 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 05 marzec 2007 - 10:34

do Friko@
Jedno tylko zdjęcie mi się nie podoba jak fotograf ujął kile od szczytówki do gfyfów zapominając o tym, że mają przelotki. Przeciesz to nie kijki płociowe. A może miał kłopot z odpowiednią głębią ostrości. NIeważne.

Zdjęć jest zdecydowanie więcej, a sam aparat nie pozwala na zbyt wiele (jeszcze na dodatek jest uszkodzony).

Pozdrawiam
Remek

Załączone pliki

• Załączony plik  009s.jpg   196,48 KB   577 Ilość pobrań

#155 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 05 marzec 2007 - 11:40

Będę miał kumulację radości, bo przyjadą do mnie 2 kije :D

#156 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18759 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2007 - 14:43

Andrzeju,

właśnie tego chciałbym uniknąć - pochopnej oceny, pozytywnej czy negatywnej. Nie wiem jak intensywnie Koledzy będą łowić na te kije, ale uważam iż pewne sprawy wymagają przemyślenia, czasu który pozwala wyciągnąć wnioski.
Oczywiście mam nadzieję iż artykuł, który napiszą testerzy będzie dotyczył również ich wrażeń z użytkowania wędek jako takich, a nie tylko kwestii samej rękojeści. Wędka to całość, rękojeść jest jej integralną częścią, wydaje mi się zatem iż ta całość będzie przedmiotem opisu, z jakimś uwzględnieniem rękojeści. Tak myślę :unsure:

Pozdrawiam

#157 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 06 marzec 2007 - 08:07

Witam
Mam niestety neta uszkodzonego :( :( i żadko się ostatnio odzywam, a co do wędki, to jak dostane wędke przed sobotą to będe testował :lol: już w sobotę. Byłem na środkowym Świdrze tydzień temu, woda mętna ale udało mi się sprowokować duużego pstrąga, taki około 50cm, ale był lepszy-wiadomo nie ten kij :mellow:

#158 OFFLINE   Thymallus

Thymallus

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1837 postów
  • Lokalizacjainternet

Napisano 06 marzec 2007 - 08:14

To jest przykład zdecydowanego wędkarza-testera. pablom@. jeszcze nie dostał kijka, a już był i szykuje się na nastąpne ryby. Brawa.

pozdrawiam

#159 OFFLINE   Sławek

Sławek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 postów

Napisano 16 marzec 2007 - 17:18

Witam i odgrzewam temat :D
Wczoraj byłem pierwszy raz z wędką testową na rybkach. Pomimo opisu na blanku (cw 10-28g) rzucałem woblerkiem 7 gram. Albo moje umiejętności tak gwałtownie wzrosły (to mniej prawdopodobne), albo ten kijek rzeczywiście potrafi rzucać wabikami dużo lżejszymi. Przyznaję, że założony był do niego scorpion 1001, ale... będę z nim jeżdził również na pstrągi, bo mniejsze niż 40 cm mnie nie interesują w ogóle.
Ryby go nie przetestowały, ale mam wrażenie po napięciach na sucho, że lepiej będzie nim holować ryby niż najdelikatniejszym triumfem.
No i zapomniałbym dodać, że kijek mi się podoba - jest ładniutki :D - sami zobaczcie:

Załączone pliki

#160 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 16 marzec 2007 - 17:52

Cześć,
Mie to na tym zdjęciu podobają się 4 rzeczy - kijek, scorpionik, rzeczka oraz ten woblerek - piękny.

Pozdrawiam
Remek

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, rezonans, dolnik, rękojeść

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych