#21 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2010 - 21:41
Czy ktoś może ma jeszcze jakieś doświadczenia w kwestii podgrzewania lakieru??
#22 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2010 - 23:02
Gumo
#23 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2011 - 23:55
#24 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2011 - 00:58
Po pierwsze czasami w przelotkach klikają pierścienie o ramkę, w przelotkach Fuji równiez Po drugie często przy mniejszych przelotkach kawałek żywicy nadlanej z przodu przelotki może hałasowac o ramkę przelotki. To są kosmetyczne drobiazgi bez większego znaczenia, przynajmniej dla mnie.
Problem jest wtedy, kiedy nie została dokładnie przesączona żywicą omotk i/lub dostało się powietrze co może prowadzić do obluzowania przelotki etc - klikanie biorące się z tej przyczyny rzeczywiście kwalifikuje przelotkę do przewinięcia.
#25 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2011 - 19:47
Jeśli zajdzie potrzeba wymiany przelotek i zbrojenia ich od nowa to blank na tym nie ucierpi?
Pozdrawiam
Maciej
- Dominik Kubisz lubi to
#26 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2011 - 20:03
Pozdrawiam
Grzesiek
#27 OFFLINE
Napisano 05 luty 2011 - 04:54
Panowie w moim kijku też słychać delikatne klikanie ale w górnej części kija. Tzn, wydaje mi się że pod przelotką lub pod przelotką.
Panowie co z tym zrobić?
Czy to będzie miało w dużym stopniu na prace kija i ewentualnie na uszkodzenie kija?
Czy trzeba oddać (na gwarancji) kij do pracowni żeby naprawili zaistniałą szkodę?
POZDRAWIAM
#28 OFFLINE
Napisano 05 luty 2011 - 10:13
- krakus lubi to
#29 OFFLINE
Napisano 05 luty 2011 - 16:02
#30 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2012 - 16:04
W kiju klika mi przelotka wejściowa. TO chyba świeża sprawa.
Po dokładnym przyjrzeniu się - widać, że minimalnie odchodzi chyba od lakieru na szerokości połowy stopki(jeśli da się to tak słowami wytłumaczyć).
Nie dokleję tam sam niczego, bo jest to pod kroplą lakieru.
Czy to klikanie ma jakiś większy wpływ?
Konieczna będzie zmiana przelotki, czy można spokojnie łowić z taką mini-usterką?
#31 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 06:58
#32 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 08:26
A czy samo klikanie nie doprowadzi do uszkodzenia blanku?
#33 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 08:35
- Dominik Kubisz lubi to
#34 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 08:44
To będzie niebezpieczne dla kija, czy jesień spokojnie przełowię?
Jaki może być koszt takiej naprawy w pracowni?
#35 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 08:53
#36 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 09:18
#37 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2012 - 22:59
#38 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 10:28
Jezeli ramka byla dobrze przygotowana do montazu to nie powinna (biorac pod uwage rowniez w/w) sie ruszac. Zreszta latwo sprawdzic to recznie.
Ja w takim wypadku to po prostu olewam i po jakims czasie lowienia przestaje.
Czasem sie zdarza, ze z niewiadomych przyczyn, okresowo, zwlaszzca przy wedkach mocnych i sztywnych to klikanie sie odzywa.
Nie mam na to recepty i nie slyszalem zeby ktokolwiek mial.
Albo olac albo jak wk...i nie znika, rozwalic i zalakierowac ponownie.
Tu sie nie zgodze, ze takie wymienianie przelotek jest zupelnie nieinwazyjne dla kija. Stara powloke lakieru trzeba mechanicznie usunac...a znalem tylko 1en blank, z ktorego mozna bylo to zdjac wlasciwie bez sladu.
I tu dochodze do jeszzce 1ego powodu klikania przelotek. Otoz mam taki kijek uzywany juz...pare lat..robilem z nim rozne dziwne rzeczy, przezyl kilka ryb niezaprojektowanych pod niego....otoz eksploatacja okazala sie tak zaawansowana, ze udalo mi sie palcami wyjac pare przelotek (1stopkowych).
Wtedy stwierdzilem, ze dosc i przezbroilem...
No ale takich blankow juz sie nie robi...moze poza wyjatkami...
Gumo
#39 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 12:33
Tu sie nie zgodze, ze takie wymienianie przelotek jest zupelnie nieinwazyjne dla kija. Stara powloke lakieru trzeba mechanicznie usunac...a znalem tylko 1en blank, z ktorego mozna bylo to zdjac wlasciwie bez sladu.
Lakier z Talona VI+ schodzi sam, jak tylko pomyśli się o zdjęciu omotki Z kolei zdjęcie lakieru z blanku np. Shakespeare’a Custom Graphite to jakaś Mission Impossible. Najlepiej takie fikołki robić na „gołych” blankach, tedy można sobie wymieniać do usranej śmierci.
#40 OFFLINE
Napisano 26 maj 2013 - 13:33
Dzień dobry wszystkim.
Użytkownik Leny edytował ten post 27 maj 2013 - 09:03
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, przelotki
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych