Reklamacje w pracowniach rodbuildingowych
#101 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 18:11
To przecież prosty , choć wciąż nas zaskakujący efekt karbu . Działa jednakowo , tak w pierwszej generacji węgla jak i w high modulus . Omotka w newralgicznych miejscach może naprawdę pomóc .. ale również może zaszkodzić . Pięknie wylana , zakończona równiutką krawędzią nakładka może również ten efekt wywołać , choć ładniejsza jest niewątpliwie niż lakierowa cytryna na jebał pies ..
Ucieczką do przodu jest niewątpliwie złącze typu spigot . Ale wciąż bardzo dużo zależy od konstrukcji blanku , od wbudowanych w pre preg wzmocnień . Firmy na nasze życzenie ścigają się w sposób zupełnie niepomierny . A w naszym konsumpcyjnym świecie jest to na ogół wybór ; być - albo nie być ..
Starsze modele dwu albo i trzy zbieżne nadrabiały tą karbową niedoskonałość , ów konstrukcyjnie wbudowany defekt maskowały tak miłą dla oka grubszą ścianką , czyli tym co reklamiarze oraz ich naiwni klienci nazywają mięsistym blankiem
IPC jest tu zdecydowanym postępem , ale też od karbu nie ucieknie . Micro zbrojenie też jest rozsądnym i celowym krokiem w stronę zminimalizowania tego zjawiska , zwłaszcza na lepszych , wyższych edycjach grafitowych cacek .
#102 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 18:37
#103 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 19:45
Panowie, po pierwsze nie uważam to za żaden standard dla pracowni, napisałem jednak że mi osobiście takie rozwiązanie odpowiada.
Po drugie, akurat mi zależy na czasie i chcę jeszcze w tym sezonie połowić sandacze pheniksem.
Po trzecie mam znajomego z tego forum który jakiś czas temu połamał wędkę na blanku HMX czy tam MHX pochodzącej z pracowni i tam również składają patyk na nowo a jedynym kosztem jest przesyłka z USA blanku. Czy możemy nazwać to standardem czy może jakąś zmową
Po czwarte wędkę połamałem przy wyrzucie i za cholery nie wiem co było tego przyczyną czy wada czy mikro-uraz czy cos innego.
I cieszy mnie fakt że ta firma nie wnika bo nawet nie umiałbym tego co śię stało wytłumaczyć logicznie.
Podsumowując tą sytuację chcę zauważyć że mogę się kłócić o swoje prawa, mogę iść na wojnę bo jak się okazuje prawo stoi po mojej stronie, jednak kwota 30$ jaką mam opłacić mocno mnie do tego zniechęca. Owszem jeżeli firma będzie robić problemy z gwarancją i
odbudowa kija z jakiegoś względu stanie pod znakiem zapytania , pójdę na noże z samym PREZESEM.
W sprawie blanków z cienkimi ściankami to-Kolego@OloP zapraszam w końcu na ryby to zobaczysz dlaczego tak lubię kijki z tej stajni. I nie jest to żaden wodotrysk tylko kozacka wędka.
Na tą chwilę nie wyobrażam sobie łowić inna - ej men boys and girls.
pzdr,
ZH
..Remas, a może ch... w te robione cuda i proszę ja Ciebie MIKADO INAZUMA ZANDER???
#104 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 19:55
Standerus ostatnio udowadnia dobitnie, że to niegłupi kierunek..Remas, a może ch... w te robione cuda i proszę ja Ciebie MIKADO INAZUMA ZANDER???
Próbuję tego Mikado, aczkolwiek ten sezon mam dość okrojony czasowo jeśli chodzi o wędkarstwo, więc nie będę się nie wiadomo ile rozpisywał- więcej może będę mógł powiedzieć po jesiennym i całym kolejnym sezonie. Wybrałem model jednoskładowy w korku, z racji długości reargripu(te w piance mają dłuższe, co mi nie odpowiadało)
Po Pierwszych oględzinach:
Bardzo wygodny uchwyt Fuji, kijek szybki, czuły, pod obciążeniem ładnie się gnie i coś tam w dolniku zostaje poweru...
Pozdrawiam
Kamil
#105 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 20:52
Musiałem iść z psami
Mnie się zdaje , że słyszę w pretensjach do firm , do wędzisk , do zawodowych rodbuilderów takie dalekie , dalekie echo , parafrazę cytatu z Samych swoich - A taki był ładny - amerykansky . Szkoda ..
#106 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 21:09
Właśnie po to jest to forum aby oddzielić ziarno od plew , po to aby wymieniać uwagi , opinie , oceniać , sprawdzać , testować i porównywać osiągi, aby wyłuskać prawdziwe perełki od reklamowanych pseudo hiciorów .To forum dla ludzi którzy swoje hobby kochają i poświęcają mu dużo uwagi. Jak napisał kiedyś kolega Rheinangler tutaj każdy poszukuje swojego świętego Graala (podobało mi się to)zróżnicowanie w jakości blanków jest ogromne , tyle że trudne do precyzyjnego , bezstronnego wypreparowania i czytelnego zdefiniowania z natłoku sprzecznych informacji , reklamowego pustosłowia albo nicości doraźnych mód . W Polsce ten rynek właściwie dopiero raczkuje i nie funkcjonuje tu żadna , oczywista skala wartości , ani też logika wyżej podniesionego poziomu oczekiwań , świadomości pozwalającej odróżnić doskonały standard oferty o stałej , wysokiej jakością od reszty stawki .
#107 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 21:12
#108 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 21:48
#109 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 22:31
Mnie wyszlo, ze zwlaszzca w pewnych konstrukcjach, wykorzystywanych w pewnych warunkach, musza zdarzac sie awarie.
Wezmy np. mocny blank z wysokiego modulu wykorzystywany do trolingu w ciezkich warunkach pogodowych, w trudnych warunkach lowiska...i...znienacka zaczepiamy o pien drzewa.... jak tam sie bedzie mial wtedy ten karb czy jak mu tam?
Zaden rodbuilder podejrzewam, ze sie do tego nie przyzna ale bedzie sie modlil, zeby nie trafilo mu sie zbyt duzo takich powiazan, dodatkowo spotegowanych...powiedzmy..temperamentem klientow...
Rzecz sie rozbija o to, ze wedle mody terazniejszej ma byc lekkie, sztywne, superczule, modulowate. A takie wg. mnie najbardziej nadaje sie do lowienia z osrodkowego pomostu, rybek najlepiej niezbyt wielkich...
Gumo
#110 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2012 - 23:37
Pożyczyłem mojego IST1004 Bigosowi, bo mu bardzo leżał do łowienia bassów. Miotał nim Sluga na 7g główce z 7g dopalaczem bo wiało...Po złowieniu kilku ryb kij trzasnął Bigosowi przy zarzucie. Część szczytowa połamała się w dwóch miejscach, równiutko jakby laserem przeciął. Kij był z XRods, z 2008 r., więc raczej z reklamacją kicha (gwarancję ma dożywotnią), ale za to mam sponsora na nową wędkę
#111 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 05:16
Dlatego nie plujcie na rodbuilder'ów , nie parskajcie na CTS'y , St Croix ani Loommis'y , bo reszta życia minie Wam na potykaniu się pośród chłamu i niekończących się ciemności
#112 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 06:30
..Remas, a może ch... w te robione cuda i proszę ja Ciebie MIKADO INAZUMA ZANDER???
[/quote]
Standerus ostatnio udowadnia dobitnie, że to niegłupi kierunek
Próbuję tego Mikado, aczkolwiek ten sezon mam dość okrojony czasowo jeśli chodzi o wędkarstwo, więc nie będę się nie wiadomo ile rozpisywał- więcej może będę mógł powiedzieć po jesiennym i całym kolejnym sezonie. Wybrałem model jednoskładowy w korku, z racji długości reargripu(te w piance mają dłuższe, co mi nie odpowiadało)
Po Pierwszych oględzinach:
Bardzo wygodny uchwyt Fuji, kijek szybki, czuły, pod obciążeniem ładnie się gnie i coś tam w dolniku zostaje poweru...
Pozdrawiam
Kamil
[/quote]
Czołem Kamil,
Ja wybrałem dwuskład z pianką bo to było na szybko do wzięcia.
Hehehe nie jest to feniks ale może stanowić ciekawą alternatywę dla drogich wędek , jest to patyk o poprawnym wyglądzie i całkiem dobrych właściwościach. Bedzie to kijek rezerwowy.
Podbja główkę 25 z gumą i zacina i holuje i .....
Uchwyt rzeczywiście b. wygodny a patyk jest dosyć lekutki.
Tylko jakoś ciężko mi spowrotem na korbasa się przesiąść.
Multik narazie w szafie
Pozdro,
ZH
#113 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 08:23
Tym szybciej im szybciej przybywa przewagi dni spedzonych nad wodą w stosunku do dni spędzonych nad wertowaniem nowości sprzętowych i tylko wyżej opisane nieszczęśliwe przypadki stawiają go trochę na głowie ale jednak działa nadal... W końcu zatrzymuje się, dla każdego gdzie indziej w danej metodzie łowienia. Część wspólna z innymi nieszczęśnikami pogrążonymi w naszej pasji nie zawsze występuje i tak jest dobrze, bo chodząc zawsze tą sama drogą w nowe miejsce raczej nigdy nie dojdziemy... Nowe miejsca bywają piękne ale i mroczne. W miejscach pieknych zapominamy o nim w mrocznych metronom zaczyna znów tykać.
Z czasem uwalniamy się od jego tik-tak-owego gderania i widać wszystko jakby z góry. Łagodny dystans wypełnia spokojem i tylko czasem spotkanie czegoś wyjątkowago po którym szybciej płyną myśli i serce mocniej bije, upewnia, że to jeszcze pasja a nie matematyka lub statystyka
#114 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 14:30
..właśnie czasem , ale dobrze powiedziane o to w tym wszystkim chodzi.....
pozdrowienia dla wszystkich wahających się Panowie róbcie kije, próbujcie i opisujcie...bo to wspaniała przygoda w naszym wędkarskim świecie , w którym nie tylko ryby mają znaczenie.....
z tą inazumą to był żart, ale po strzale wędki Remasa , wędki ,którą na razie uważam za numero uno twierdzę ,że potrzeba mi drugiej zwykłej w razie akcji W ,a raczej P - czyli jej pęknięcia.... no i padło na tę właśnie inazumę - kapitalna .... i jakość i cena... Było branie ( b. delikatne ) był hol ,była piękna ryba....... czego więcej chcieć ???
#115 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2012 - 16:13
Tak należy powiedzieć, kategoryczne TAK, jesteśmy ciut inni
Inazuma- miał być żartem a wyszło całkiem lussssss
ZH
#116 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2012 - 10:51
Załączone pliki
#117 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2012 - 11:34
#118 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2012 - 11:43
#119 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2012 - 13:29
#120 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2012 - 15:44
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gwarancja, reklamacja
Różności wędkarskie →
Cafe jerkbait.pl →
Hurtownia Abc Wędkarz.plNapisany przez pawlo29 , 07 wrz 2021 reklamacja |
|
|
||
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Reklamowanie w pracowni - jak to powinno normalnie wyglądać ??Napisany przez deichkind , 17 cze 2014 reklamacja, gwarancja |
|
|
||
Hand made →
Buduję wędkę sam, ale co z gwarancją na komponenty...Napisany przez Cpt. Lego , 10 sie 2011 gwarancja, reklamacja |
|
|
||
Hand made →
Reklamacje MHXNapisany przez puszek7 , 06 lis 2012 gwarancja, reklamacja, mhx |
|
|
||
Hand made →
Batson WarrantyNapisany przez yglo , 17 sty 2012 gwarancja, reklamacja, batson |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych