Wydaje mi się, że od początku było wiadomo, że sprawa zostanie pomyślnie rozwiazana, a że czas się wydłuża, no cóz tak bywa, jesli produkty są sprowadzane z USA i w dodatku na specjalne zamówienia i wyłączność. Narwańców tu pełno - 14 dni, albo do dołu z wapnem i spalić pracownię. To jest chore!
Reklamowanie w pracowni - jak to powinno normalnie wyglądać ??
#61 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:03
#62 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:13
Też pewnie zdjęcia nie ma. Róbcie Panowie zdjęcia uszkodzeń, defektów, złamań. Taka dokumentacja fotograficzna może być cenna na forum. Nawet w jakimś jednym wątku to mogłoby być.
Poprawię się, następnym razem cyknę coś,- puki co opis słowny - rysa długości 4cm powiększająca się po złożeniu wędki i nie powiększająca się po złowieniu kolejnych dużych ryb gdzie hol był jak zawsze forsowny i kij giął sie bardzo mocno....
- Guzu lubi to
#63 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:16
..panowie, ta rysa to pod "werniksem" czy na zewnątrz ścianki, wyczuwalna np. paznokciem??
#64 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:17
PS
Nie mam żadnego feniksa w tytanach
Arek, najwyższa pora tą zaległość nadrobić!!
#65 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:18
Patryk,- na zewnątrz ścianki, wyraźnie wyczuwalna pod paznokciem.
Maciek,- jak do tej pory do żadnego nie pasowały (wg mnie) tytany w dwóch miałem ale zmieniłem i jest znacznie lepiej niż było
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 19 czerwiec 2014 - 10:20
#66 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:20
..czyli nie takie "załamanie" struktury materiału widoczne czasami na kielichu pod światło??
#67 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:21
-----szkoda ze pracownia się nie wypowiedziała,ale pewnie nie każdy żyje jerkbaitem ,tez miałem sytuacje z ta szczelina i ja przegapiłem ,a może jej nie było i powstała dopiero w trakcie łowienia,mimo to kosztów nie powinien ponosić Tomek jak i zbrojący kij
- maxtip lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:22
Tak Patryk optycznie to wyglądało tak jak piszesz,- na działanie kija nie miało to najmniejszego wpływu
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 19 czerwiec 2014 - 10:23
#69 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:25
Może to zabieg celowy poprawiający pracę blanku na złączu…
Sorki, nie mogłem się powstrzymać, ale Łukasz prosił o popuszczenie gumki…
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 19 czerwiec 2014 - 10:25
#70 ONLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:29
Panowie rb jesttakim samym biznesem jak każdy inny . Nie ma potrzeby doszukiwać się w nim samej nieskalanej świętości , choć jest zauważalna silna skłonność do tego . Wpadki zdarzają się praktycznie każdemu bez wyjątku , co nie jest w sumie takie złe , bo pozwala widzieć bez różowych okularów .. które są dzisiaj dziwnie modne . Ale Deichkind klasę pokazał ..
- pepso, gulf i Rheinangler lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:49
Maćku rysa zwiększa rezonans i przez to barania są lepiej wyczuwalne
. Arku jak się przytrafiło Tobie coś takiego , no to jest nam przykro , zwłaszcza ,że jak rozumiem
złącze miałeś zabezpieczone taśmą- jak to robią przewodnicy wędkarscy.
Natomiast musisz zrozumieć ,że jest wiele różnych czynników . Ostatnio dostałem przesyłkę blanków zwrotną z pracowni , szczelnie opakowaną i w środku zalaną wodą , temperatura była wysoka i blanki wizualnie w stanie agonalnym . Równie dobrze przy takim pakowaniu przesyłek może ktoś nie sprawdzić czy coś nie wpadło do złącza .
Tak czy siak sprawa dotyczy Tomka i dołożymy wszelkich starań aby miał wędkę jak najszybciej .
Ps. Ostatnio musiałem przeszlifować 40 insertów drewnianych i je od nowa polakierować -kosztów też nie powinienem ponosić
Pozdrawiam
Łukasz
- Maciek_7 lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 11:05
Panie Masiak, dwa tu, dwa tam plus jeden. To tylko jeden temat na forum. Bezpośrednio do Ciebie trafiło może x3 czy tam 4 tego wszystkiego.
Pracuje w firmie produkcyjnej. Odpowiadam za produkcję w tej firmie. Wiesz co się powinno robić w przypadku produkcji nieseryjnej gdy jeden z komponentów wraca jako wadliwy (lub jest wykrywany jako taki)? Wprowadza się specjalne procedury mające zapobiec takim sytuacjom. Więc proszę nie pisz, że nie mam pojęcia, bo ewidentnie opisywana sytuacja wskazuje, że kontrole olewasz. Nie piszmy zatem o przypadku, czy statystyce, bo to nie są ilości liczone w ppm.
Dwa, to rzekome przesadzanie na forach dot. opinii o tym czy o tamtym. Wiadomo, że jak wpadnie ktoś z jednym czy dwoma postami, klepnie opinie to jego wiarygodność jest średnia. Ale jeżeli piszą opinie ludzie, którzy są na forum znani, to opinia ta staje mocno wiarygodna. Zostaje jeszcze kwestia kogo "rypiemy". Jak komuś pęknie dolnik przy rzucie w wędce za 100zł marki "J" czy inny "M", to jedziemy, ale już przy wyrażaniu opinii o powtarzających się wadach w blankach P czy opisywana seria Delta Talona występują oczekiwania co do powściągliwości i czepiania się za sianie rzekomej gównoburzy. A ja mam to w d... Wydaje ciężko zarobione pieniądze i chce widzieć komu je powierzyć. Chce uczyć się na cudzych błędach, nie swoich. Dlatego zawsze liczę na konkretne i pełne przedstawienie informacji (za co dziękuję zawsze @krzyskowi, bo z pewnością dzięki niemu wielu zrozumiało wiele w temacie magicznych 60$ i takich tam...
Z moje strony koniec. Dzięki.
Użytkownik krzychun edytował ten post 19 czerwiec 2014 - 12:03
- Guzu, maxtip, Łukasz Masiak i 7 innych osób lubią to
#73 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 11:11
Krzychun ja cały czas uważam , że to masoni robią nagonkę na Phenixa i tej wersji będę się trzymał i mam już nawet dowody oparte o opinie internetowe ...
Pozdrawiam
Łukasz
- kogut i ark70 lubią to
#74 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 11:15
Eh, jak to niektórzy odwracają kota ogonem. Bardzo nieładnie.
#75 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 11:20
. Arku jak się przytrafiło Tobie coś takiego , no to jest nam przykro , zwłaszcza ,że jak rozumiem
złącze miałeś zabezpieczone taśmą- jak to robią przewodnicy wędkarscy.
...WTF ?? Pierwsze słyszę o takim zabiegu. Że co, owinięte dwie strony, co by nie pobić rzutu oszczo-szczytem ?? Nie maj wyrobiony nawyk, co dziesiąt rzutów sprawdzenie połączenia...
- Guzu i Kilobear lubią to
#76 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 11:51
Dwa, to rzekome przesadzanie na forach dot. opinii o tym czy o tamtym. Wiadomo, że jak wpadnie ktoś z jednym czy dwoma postami, klepnie opinie to jego wiarygodność jest średnia. Ale jeżeli piszą opinie ludzie, którzy są na forum znani, to opinia ta staje mocno wiarygodna. Zostaje jeszcze kwestia kogo "rypiemy".
Blogosfera jest jednym wielkim,procederem urabiania opinii, w pewnych celach. To miejsce nie jest w tym względzie żadnym wyjątkiem. Wpisy użytkowników uważanych za opiniotwórczych nie są w jakikolwiek sposób bardziej wiarygodne od wpisów użytkowników, którzy za takich uważni nie są. Nie mowy o jakiejkolwiek wiarygodności jeśli zachodzi okoliczność komercyjnych wątków, sprzedażowych wątków, promocyjnych wątków, konkursowych wątków, rabatów etc. Warto o tym pamiętać i stąpać twardo po ziemi. Taka jest dzisiejsza rzeczywistość.
- bardziu i Kilobear lubią to
#77 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 12:03
Blogosfera jest jednym wielkim,procederem urabiania opinii, w pewnych celach. To miejsce nie jest w tym względzie żadnym wyjątkiem. Wpisy użytkowników uważanych za opiniotwórczych nie są w jakikolwiek sposób bardziej wiarygodne od wpisów użytkowników, którzy za takich uważni nie są. Nie mowy o jakiejkolwiek wiarygodności jeśli zachodzi okoliczność komercyjnych wątków, sprzedażowych wątków, promocyjnych wątków, konkursowych wątków, rabatów etc. Warto o tym pamiętać i stąpać twardo po ziemi. Taka jest dzisiejsza rzeczywistość.
Przecież to oczywiste, że każda opina ma charter komercyjny. Przecież to na jej podstawie podejmuje się decyzje. Ale nie zgodzę się z tobą, że wszystkie są wiarygodne na podobnym poziomie. Jak traktować opinie kogoś, kto poleca 2 z 5 kołowrotków danego producenta w odniesieniu do opinie wychwalając wszystkie jego produkty?
Eeeee, trzeba myśleć, kojarzyć i wyciągać wnioski.
#78 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 12:18
Krzychun ja cały czas uważam , że to masoni robią nagonkę na Phenixa i tej wersji będę się trzymał i mam już nawet dowody oparte o opinie internetowe ...
Pozdrawiam
Łukasz
Na każda firmę była nagonka i co z tego ,ano nic popisali i tyle -----,ale każda wada blanu powinna być załatwiona bezpłatnie i tu mowie o wszystkich firmach -------,mimo to nie unikniemy takich sytuacji bo sie zdążają ,tylko ze przez takie watki tworzą sie mity!!!!!!! ,a nie koniecznie zawsze to wina blanku bo zdjęć z podpiętymi butelkami do testu ugięcia naoglądałem sie na tym forum sporo a wedki do tego nie służą a od testowania jest producent ,przeciążanie kija to juz bym powiedział standard bo da sie rzucić to dawaj 30g do kija 18g ,nie zapominając o obowiązkowym przyciągnięciu łajby do zaczepu--- później sie czyta bo blank kiepski
#79 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 12:25
Na każda firmę była nagonka i co z tego ,ano nic popisali i tyle -----,ale każda wada blanu powinna być załatwiona bezpłatnie i tu mowie o wszystkich firmach -------,mimo to nie unikniemy takich sytuacji bo sie zdążają ,tylko ze przez takie watki tworzą sie mity!!!!!!! ,a nie koniecznie zawsze to wina blanku bo zdjęć z podpiętymi butelkami do testu ugięcia naoglądałem sie na tym forum sporo a wedki do tego nie służą a od testowania jest producent ,przeciążanie kija to juz bym powiedział standard bo da sie rzucić to dawaj 30g do kija 18g ,nie zapominając o obowiązkowym przyciągnięciu łajby do zaczepu--- później sie czyta bo blank kiepski
Nieuzbrojonymi też?
#80 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 12:29
..a ja blank "opisuję" sam," in my brain" . Opisy c.w producentów często, gęsto można wsadzić miedzy bajki..Nie chce mi się wierzyć, że panowie siedzą tygodniami nad wodą w celu wyszacowania optymalnego zakresu dla szerokiego spectrum przynęt...bo niby jak sie ma np. 3/4oz i 17lb oz do mbx-a 790??Dla mnie odnośnikiem jest moc, która i tak często wyznaczana jest po schemacie...jakoś mało widuje się kij z 14, 16, 19, 21lb ...
Sorry za O.T...
- Guzu, krzychun i Rheinangler lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: reklamacja, gwarancja
Różności wędkarskie →
Cafe jerkbait.pl →
Hurtownia Abc Wędkarz.plNapisany przez pawlo29 , 07 wrz 2021 reklamacja |
|
|
||
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Buduję wędkę sam, ale co z gwarancją na komponenty...Napisany przez Cpt. Lego , 10 sie 2011 gwarancja, reklamacja |
|
|
||
Hand made →
Reklamacje MHXNapisany przez puszek7 , 06 lis 2012 gwarancja, reklamacja, mhx |
|
|
||
|
Hand made →
Reklamacje w pracowniach rodbuildingowychNapisany przez miramar69 , 02 sie 2012 gwarancja, reklamacja |
|
|
|
Hand made →
Batson WarrantyNapisany przez yglo , 17 sty 2012 gwarancja, reklamacja, batson |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych